Web Analytics
scris joi, 29.02.2024

Explicațiile RAAPPS în scandalul Aviatorilor 58: Stabilirea destinației imobilului nu ține de competența instituției, banii din vânzarea imobilelor către PNL au mers la bugetul de stat

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) anunță că pentru imobilul situat la adresa Bd. Aviatorilor Nr. 86 nu a primit o solicitare privind atribuirea/închirierea acestuia, iar stabilirea destinației proprietății nu ține de competența instituției. Regia nu explică de ce contractul este secretizat. Acesta este motivul pentru care nu poate comunica valoarea totală a proiectului, care este de 45 de milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro), potrivit surselor G4Media. RAAPPS comunică doar suma cheltuită până acum cu lucrările. Instituția susține că nu a obținut bani pentru acest proiect din vânzarea a trei imobile către PNL.

Explicațiile RAAPPS în scandalul Aviatorilor 58: Stabilirea destinației imobilului nu ține de competența instituției, banii din vânzarea imobilelor către PNL au mers la bugetul de stat

Citește și: Înmatriculare auto online pentru şoferii români. Proiectul a fost adoptat

Potrivit instituției, suma plătită până acum pentru lucrările efectuate este de 2,1 milioane de lei (aproximativ 422.500 de euro). Totodată, Regia susține că nu a încasat banii din vânzarea a trei imobile către PNL, pentru a-i investi în acest proiect, deoarece sumele au fost virate direct la bugetul de stat.

„Cu privire la contractele de vânzare – cumpărare încheiate între RAAPPS. și Partidul Național Liberal, facem precizarea că PNL a beneficiat de prevederile Legii nr. 90/2003 – privind vânzarea spațiilor aflate în proprietatea privată a statului, a unităților administrativ teritoriale sau a regiilor autonome, destinate sediilor partidelor politice. Potrivit prevederilor art.12^2 din H.G. nr. 927/2003 – pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 90/2003, sumele obținute din vânzarea imobilelor având destinația de sedii ale partidelor politice, se virează integral la bugetul de stat. În consecință, RAAPPS nu reține nicio sumă din aceste încasări”, explică Regia, într-un comunicat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *