Web Analytics

Expertiza confirmă! Istrătescu şi-a acordat ilegal ”primă de pensionare” de 132.500 lei

de | 12.11.2020 14:22 | Actualitate, Dezvăluiri

# Colac peste pupăză, AJVPS Argeș trebuie să plătească oalele sparte de nea Costică Istrătescu, Horia Tănase și Sorin Bulimac, condamnați definitiv de instanță pentru braconaj
A fost finalizat, în sfârșit, raportul de expertiză contabilă extrajudiciară solicitat de către noua conducere a AJVPS Argeș cu privire la activitatea contabilă anterioară, din vremea controversatului director Constantin Istrătescu, condamnat definitiv pentru braconaj. Documentul a scos în evidență faptul că, începând cu data de 01.01.2020, au fost aprobate creșteri salariale cu 10%, majorarea fiind aprobată și consemnată în procesul-verbal încheiat la data de 20.12.2019 al ședinței Consiliului AJVPS Argeș, iar directorul asociației avea printre competențele prevăzute de statut și acela de a acorda premii și de a sancționa personalul organizației. Ați ghicit, Constantin Istrătescu era director la acea dată, pentru că doar la data de 15 iunie 2020 i-a fost emisă decizia de încetare a contractului colectiv de muncă, cu acordul părților, și asta după ce a fost condamnat definitiv pentru braconaj. Culmea, deși Istrătescu cere acum în instanță reintegrarea pe post și plata salariilor din urmă, contractul său de muncă a încetat cu… acordul părților.
“În statutul de salarii aferent lunii iunie 2020, regăsim în dreptul domnului director Istrătescu o premiere la nivelul a 10 salarii brute, în sumă de 132.500 lei”, se arată în raport. “Rămâne ca AJVPS Argeș să clarifice dacă domnul director al asociației, Istrătescu Constantin, avea dreptul să încaseze prima inclusă în statul de plată al lunii iunie 2020”, se mai precizează în document.
“Noi am stabilit că prima este ilegală și se va face plângere penală de către Consiliul Asociației, prin președinte. În plus, vom face o altă plângere penală pentru măsluirea statutului AJVPS Argeș”, spune președintele executiv al AJVPS Argeș, Sergiu Chiriță. Vă reamintim că noua conducere a AJVPS a descoperit că noul statut aprobat în februarie de membrii Adunării Generale a fost măsluit de Constantin Istrătescu, care i-a adăugat 50 de modificări, în loc de 18, câte fuseseră votate, de fapt.
Citește și Nea Costică Istrătescu: jonglerii cu statutul AJVPS Argeş / „Funcţionăm după un statut măsluit!”
Citește și Un nou scandal iese la iveală la AJVPS Argeş / Înainte de a fi condamnat pentru braconaj, Istrătescu şi-a luat primă de pensionare de 130.000 lei din banii vânătorilor

Garda Forestieră cere AJVPS să plătească prejudiciul creat pentru a împușcarea a 23 de mistreți, respectiv 18.200 euro

La sfârșitul lunii octombrie însă, președintele executiv Sergiu Chiriță și Consiliul AJVPS au mai primit o lovitură, după plecarea lui nea Costică Istrătescu. Este vorba despre o somație din partea Gărzii Forestiere Ploiești, prin care asociația trebuie să plătească aproape 20.000 de euro după ce, în timp ce era judecat pentru braconaj, Constantin Istrătescu a introdus și AJVPS Argeș ca parte responsabilă civilmente în proces. Acesta și-a acoperit însă prejudiciul, în valoare de 5200 de euro, după ce instanța i-a pus casa sub sechestru. Așa că Garda Forestieră Ploiești vrea acum să recupereze suma de 11.700 de euro pusă în sarcina inculpatului Tănase Horia și, respectiv, 6500 de euro, partea care îi revine lui Bulimac Sorin (cei doi complici ai lui nea Costică), în solidar cu AJVPS Argeș. Este vorba despre prejudiciul creat în urma eliberării autorizațiilor de împușcare a 23 de mistreți (în total a fost vorba despre împușcarea a 30 de exemplare). Și totul până la sfârșitul lunii noiembrie. Bașca prima de 132.500 lei, pe care și-a tras-o din bugetul asociației fostul director Constantin Istrătescu. Reamintim că acesta cere în instanță despăgubiri în valoare de 20.000 de euro pentru stricarea imaginii, precum și plata salariilor de la data încetării contractului de muncă, pe care o cer toți trei prin procese pe care le-au intentat asociației. „Suntem într-o situație foarte delicată, iar ei ne dau în judecată pentru drepturi salariale pe care vor să le plătim la zi, plus suma de 20.000 de euro solicitată ca daune morale. Pentru aceste pretenții suntem deocamdată în litigiu, iar în ceea ce privește obligația plății către Garda Forestieră Ploiești va trebui să o plătim până la sfârșitul lunii, iar apoi să ne îndreptăm, tot în instanță, împotriva lui Tănase Horia și Bulimac Sorin”, ne-a declarat Sergiu Chiriță.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole