Web Analytics

„Exercitarea profesiei de medic sub un prenume fals e considerată faptă penală”

de | 10.10.2019 13:36 | Dezvăluiri

# Poziţia Colegiului Medicilor în cazul doctorului cu trei identităţi e fără echivoc

Colegiul Medicilor din România a răspuns săptămâna trecută adresei pe care Jurnalul de Argeș a formulat-o în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, referitoare la exercitarea profesiei de medic sub un prenume fals. În speță, o solicitare cu trimitere la cazul doctorului Yousef Salaheddin (foto), care în prezent profesează și în Pitești, la o clinică privată, sub falsul prenume Vasile, prenume pe care-l foloseşte şi într-o revistă de specialitate în care oferă sfaturi medicale. Despre acest doctor Jurnalul de Argeș a descoperit că, în trecut, a uzat și de o parafă medicală pe care este trecută și o a treia combinaţie de prenume/nume – Vasile Salah – care, de asemenea, n-are nimic de-a face cu actele de identitate ale medicului. Colegiul Medicilor a fost ferm, arătând că o asemenea practică constituie faptă penală.

Profesia de medic nu intră în categoria celor în care se poate lucra sub pseudonim sau „poreclă”, așa cum, senin, se justifica dr. Yousef Salaheddin. De altfel, într-un număr precedent al ziarului nostru medicul recunoștea că, în urmă cu ceva timp, a folosit o parafă nu tocmai în regulă: „Acum 14 am avut, într-adevăr, o parafă și domnul manager, când a venit, a zis că nu este în regulă. De acum 14 ani nu s-a mai folosit parafa Vasile”.
În solicitarea înaintată Colegiului Medicilor din Romînia de redacția Jurnalului de Argeș, solicitare în care a fost expusă situația medicului Yousef Salaheddin, a fost cerut, printre altele, un punct de vedere referitor la următoarele aspecte:
1. Dacă exercitarea profesiei de medic sub un prenume fals (care nu se găseşte în actele de identitate) la o clinică medicală privată este sau nu deontologică, respectiv legală.
2. Dacă folosirea unei ştampile cu nume şi prenume false (diferite de cele din actele de identitate) este sau nu deontologică, respectiv legală.
Iată ce a răspuns Colegiul Medicilor din România la solicitarea noastră:
1. Exercitarea profesiei de medic sub un prenume fals este considerată faptă penală; falsul este o faptă prevăzută de legea penală.
2. Folosirea unei ștampile cu nume și prenume false intră sub incidența legii penale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii