Web Analytics
scris luni, 08.04.2024

Exemplu de spirit civic în Călinești. Cetățenii au ajutat la stingerea unui incendiu

Cetățenii din Călinști s-au mobilizat să stingă un incendiu care cuprinsese un teren de aproximativ 50. 000 mp, pentru a împiedica focul să ajungă în apropierea gospodăriilor. S-a întâmplat duminică, 7 aprilie, pe timp de noapte. Pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni, personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgență al localității și câțiva cetățeni s-au deplasat pe dealuri, pe teren accidentat și prin mărăcini pentru stingerea incendiului.

Exemplu de spirit civic în Călinești. Cetățenii au ajutat la stingerea unui incendiu

Citește și Consultații gratuite la Pitești Arena în perioada 14 – 16 aprilie 2024

La finalul săptămânii trecute au fost nouă astfel de arderi necontrolate în Argeș, în urma cărora au ars vegetație uscată, mărăciniș, literă de pădure, deșeuri menajere, mase plastice și carton de pe o suprafață de teren de aproximativ 26 de hectare.

ISU reamintește că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

„Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”, mai transmite ISU.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită