Web Analytics

Exclusiv. Un artist din Piteşti a fost în turneu cu Richard Clayderman

de | 24.12.2019 13:16 | Cultură

# Un foarte apreciat instrumentist, Cristi Matiași, a fost în turneu timp de trei săptămâni cu marele pianist în Egipt și România

Profesor de percuție și tobe, un instrumentist extrem de apreciat, component al Fanfarei Argeșul a Centrului Cultural Județean Argeș, Cristi Matiași (65 de ani) are o poveste de viață și o carieră demne de un roman. Iar în acest an a fost ales să facă parte din orchestra care l-a acompaniat într-un turneu în Egipt și România pe marele pianist Richard Clayderman.

Cum a decurs preselecția

Denumit de Cartea Recordurilor drept „cel mai de succes pianist al tuturor timpurilor” graţie carierei sale impresionante care cuprinde peste 1.300 de piese înregistrate şi 150 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Richard Clayderman (65 de ani) a susţinut peste 2.000 de concerte pe tot globul, cântând în faţa a peste 6 milioane de oameni. A primit peste 340 de discuri de aur şi platină în cariera sa. Cel mai mare succes al său este Ballade pour Adeline, cu 22 de milioane de copii vândute în 38 de ţări.
Cum a ajuns Cristi Matiași să cânte alături de Richard Clayderman? În luna februarie a.c., Cristi Matiași a văzut un anunț pe internet în care se specifica faptul că urmează să se organizeze un casting la București pentru postul de percuționist într-o orchestră alături de care Richard Clayderman urma să susțină un turneu în Egipt și România. Artistul piteștean s-a înscris la preselecție și înainte de a merge în Capitală s-a pregătit temeinic, învățând piesele celebre ale lui Clayderman și repetându-le zile în șir.

„Mi-a zis că sunt un tip talentat”

Iar de aici a început incredibila experiență a lui Cristi Matiași: un turneu de trei săptămâni în orchestra marelui pianist. Primul concert a fost la Teatrul Național din Cairo. ”Mi s-a pus la dispoziție absolut totul. Am venit doar cu bețele. Înainte de concert am repetat două ore”, povestește Cristi Matiași.
Cum este Richard Clayderman? ”Este un tip foarte popular. Am comunicat foarte bine de la început. I-a plăcut entuziasmul cu care lucrez. M-a impresionat foarte mult la Clayderman cum a remixat piese din muzica clasică și le-a adaptat, în special colaje din muzica rusească. Este un pianist fantastic. Mi-a zis după primul concert că sunt un tip talentat”, mai spune Cristi Matiași.

În afară de Cairo, Cristi Matiași a mai susținut concerte cu Richard Clayderman la Timișoara, Iași, Oradea și la București (Sala Palatului) în fața unor săli arhipline.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii