Web Analytics

Exclusiv. Spitalul Judeţean Argeş devine spital COVID-19

de | 19.03.2020 13:39 | Politica si Administratie

# Toți pacienții de la Secția Boli Infecțioase au fost mutați în alte secții. La secția de pe b-dul I.C. Brătianu vor fi aduși doar pacienții suspecți de coronavirus

Argeșul ia măsuri din ce în ce mai mari pentru perioada în care și la noi în județ vor apărea primele cazuri de coronavirus. Într-un comunicat de presă emis luni, 16 martie, Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, anunța că Spitalul Județean Argeș va fi reorganizat ca unitate sanitară ce asistă cazuri suspecte de COVID-19. Săptămâna trecută, în curtea Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș au fost aduse două containere ce vor fi folosite pentru pre-triajul posibililor pacienți cu simptome specifice infecțiilor cu noul coronavirus. Astfel, unul dintre containere va fi destinat consultațiilor, iar celălalt va fi dotat cu un aparat mobil de radiografie pulmonară. Aparatul medical va contribui atât la stabilirea mai rapidă a unui diagnostic, cât și la împiedicarea răspândirii infecțiilor, întrucât nu va mai fi necesar transportul pacienților la Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru efectuarea radiografiilor pulmonare.
Și asta nu e tot. De luni, 16 martie, după cum ne-au confirmat în exclusivitate surse autorizate, toți pacienții de la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș (de pe b-dul I.C. Brătianu) au fost mutați în alte secții, eliberându-se astfel câteva zeci de paturi, unde vor putea fi aduși și tratați pacienții suspecți de coronavirus.

Argeșul va avea și aparat de testare pentru coronavirus

Pe 17 martie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobată alocarea sumei de 550.000 lei pentru achiziționarea unui sistem real-time PCR și a kit-ului pentru detecția COVID-19 (coronavirus).
De asemenea, s-au găsit soluții pentru suplimentarea bugetelor Spitalului Județean de Urgență Pitești și Spitalului de Pediatrie Pitești pentru achiziția de materiale necesare asigurării condițiilor igienico-sanitare.
Până acum, în județul Argeș nu este vreun caz confirmat de coronavirus. Conform ultimei raportări a Instituției Prefectului, 82 de persoane sunt în carantină, iar 590 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii