Web Analytics

Exclusiv. Primarul Velcea, despre demisiile subite ale celor trei consilieri PSD aleşi pe lista sa

de | 14.10.2020 14:56 | Politica si Administratie

# „Nu am promis niciun post de viceprimar, nici înainte de alegeri și nici după”, mai spune Nicolae Velcea, primarul ales al Ștefăneștiului

# De ce s-a retras subit Valeriu Tudor de pe lista de consilieri locali?
– A fost decizia dânsului. A zis că lucrează la o multinațională. Unul dintre motive a fost acesta, dar cel mai bine vă poate spune dânsul.
# Este adevărat că au existat suspiciuni vizavi de omul pentru care Valeriu Tudor a insistat să fie numit reprezentant în Biroul Electoral din partea PSD și care în final a făcut jocul fostului viceprimar Ion Mihalcea?
– Eu știu că există o lucrare în curs (dosar penal pentru fraudarea alegerilor, n.red.), pe care nu eu am făcut-o. Am spus asta și în urmă cu două-trei săptămâni și nu cred că este de competența mea să răspund la treaba asta, având în vedere că se lucrează la dosarul respectiv. Chiar nu știu în ce stadiu e… Eu nu suspectez pe nimeni. Am sesizat o chestie despre care am anunțat atunci Biroul Electoral de Circumscripție și Biroul Electoral Județean. Nimic mai mult. Nu am eu competențe să stabilesc vinovăția cuiva…
# De ce au fost invalidați de pe listă alți doi consilieri? Mă refer la Mădălin Soare și Raluca Nistor.
– La fel. Au fost alegerile dânșilor. Nu au fost invalidați, ci au solicitat să se retragă.
# Nu v-au spus un motiv anume?
– Nu. Eu le-am spus ce am de făcut, iar dânșii au ales să se retragă de pe lista de consilieri.
# Este adevărat că Mădălin Soare ar fi dorit postul de viceprimar?
– Nu știu treaba asta. Eu nu am promis niciun post de viceprimar, nici înainte de alegeri și nici după alegeri, având în vedere numărul de consilieri ai PSD în Consiliul Local al orașului Ștefănești.
# Cum merg discuțiile pentru majoritate în Consiliul Local?
– Încă nu am început. Urmează să le fac. De-abia ieri am primit hotărârea de la Judecătorie și în zilele următoare o să discut cu fiecare dintre persoanele care pot să aibă un dialog cu mine, în calitate de viitor primar.
# Există variante de viceprimar din partea PSD sau din partea altor partide?
– M-aș antepronunța. Până nu discut cu cei care fac majoritate, nu aș putea să vă spun ceva cu exactitate.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii