Web Analytics
scris joi, 01.06.2017

Exclusiv. Poliţist din Berevoeşti bătut în satul sclavilor. IPJ Argeş a trecut sub tăcere incidentul

10 01# Culmea e că șefii veniți de la Pitești au încercat să-l scoată vinovat tot pe colegul lor, agentul principal Marian Moise  # Incidentul nici măcar nu a fost trecut pe nota zilnică de presă a IPJ Argeș, deși s-a sunat la 112 și mascații, plus comandantul adjunct Petre Ionițescu, s-au deplasat la fața locului # Victor Nechifor, cel care l-a bătut pe agentul Marian Moise, l-a amenințat de mai multe ori pe acesta că îl dă afară din Poliție # Culmea e că polițistul bătut s-a trezit și cu plângere din partea agresorului, pe motiv că… i-ar fi luat câteva kilograme de telemea

Exclusiv. Poliţist din Berevoeşti bătut în satul sclavilor. IPJ Argeş a trecut sub tăcere incidentul

Pe 21 mai a avut loc un incident menit să pună din nou comuna Berevoeşti pe harta nelegiuirilor. Şi totul s-a petrecut chiar în satul sclaviei, în Gămăceşti, atunci când s-au întâlnit doi poliţişti de la postul comunal şi un crescător de oi însoţit de familie. Iar cei implicaţi în acest caz susţin că lucrurile sunt tratate ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Iată cum ne-a fost relatată derularea evenimentelor.

În acea zi, în jurul prânzului, agentul principal Marian Moise şi agentul şef adjunct Alexandru Ion Ghica, adjuncţii lui Cătălin Ion Toma, şeful de post din Berevoeşti, se aflau în satul Gămăceşti, acolo unde se ocupă şi cu verificarea măsurilor judiciare impuse în procesul stăpânilor de sclavi. Şi l-au oprit în trafic pe Victor Nechifor, de 55 de ani, un binecunoscut crescător de oi. Alături de şofer, în Mitsubishi se mai aflau soţia acestuia, Angela, şi un copil de 4 ani. Potrivit relatărilor celor aflaţi la locul incidentului, poliţiştii l-au amendat pe Nechifor pentru prezenţa minorului pe bancheta din faţă şi i-au reţinut certificatul de înmatriculare pe motiv că maşina era dotată cu lumini neomologate. Iar din acest motiv a început nebunia.
Şoferul şi-a manifestat nemulţumirea înjurând, a trecut la ameninţări, iar încercările de a-l potoli au fost inutile. Cu atât mai puţin a reuşit tentativa de a-l imobiliza, mai ales că soţia sa a trecut la atac. Şi deja ţiganii din Gămăceşti se strânseseră ca la urs. Angelei Nechifor i-au fost stopate acţiunile agresive, dar a apărut fiul lui Victor, Daniel, înarmat cu o bâtă de cioban. A dat în maşina de Poliţie, i-a ameninţat pe cei doi. Moise şi Ghica au sunat la 112 şi au cerut ajutor, iar întăririle au sosit de la Piteşti şi Câmpulung. O duzină de mascaţi cu şefii Poliţiei în frunte: comisarul şef Petre Ioniţescu, adjunct al şefului IPJ Argeş, şi comisarul şef Marius Şendroiu, adjunctul de la Poliţia Câmpulung. Ideea e, spun cei implicaţi, că situaţia ar fi impus nu doar întocmire unei note de constatare, ci şi implicarea unei echipe operative, cu procuror şi criminalist, care să acţioneze ca la carte, să ancheteze cazul, să facă fotografii, să identifice cauzele şi efectele, dar şi părţile implicate şi martorii. Deci nici urmă de procuror şi criminalist pentru cercetare la faţa locului, deşi indiciile erau legate de comiterea unei infracţiuni de ultraj. Iar ca totul să devină şi mai de neînţeles, agentul principal Moise s-a trezit cu plângere penală din partea lui Nechifor, pe motiv că i-ar fi luat 8.700 de lei şi câteva kilograme de telemea.

E culmea: tot polițiștii au fost considerați vinovați pentru incident de către șefii lor

A doua zi după incident, agentul Marian Moise s-a simţit rău. Fusese lovit în zona capului, la mână, la abdomen. S-a internat la Spitalul Câmpulung, de unde a ieşit luni. Acum aşteaptă venirea din concediu a medicului legist pentru a i se elibera certificat medical, apoi spune că îl va da în judecată pe Victor Nechifor.
Tot luni, s-a făcut şedinţă la Poliţia Câmpulung, în absența comandantului Ciolan, care se afla în concediu şi s-a considerat că poliţiştii sunt vinovaţi pentru cele întâmplate. Că nu ar fi trebuit să se afle în zonă, că nu era drum public, că nu au acţionat cum trebuia. Deşi ei, subliniem acest lucru, se aflau în misiune, având plan de acţiune cu cei din dosarul sclavilor. Bineînţeles că cele întâmplate nu au fost făcute publice. Agentul Marian Moise nu e surprins de ceea ce se întâmplă, în condiţiile în care susţine că Nechifor l-ar fi ameninţat de mai multe ori că îl va muta de la Postul Berevoeşti, Secţia nr. 14 Schitu Goleşti, şi că îl va da afară din Poliţie.
Mai trebuie spus că incidentul de la Gămăcești nici măcar nu a fost trecut pe nota de presă zilnică a Poliției Argeș. Halal transparență…

Chestorul Ispir: „S-a întocmit dosar penal”

Am luat legătura şi cu şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, chestorul Ionel Ispir, pentru a clarifica situaţia neincluderii incidentului în notele de presă emise de instituţie, cu consecinţa apariţiei suspiciunilor de ascundere a cazului. Acesta a negat ideea muşamalizării, susţinând că nu poate fi vorba de aşa ceva: ”A fost sesizat Parchetul și s-a întocmit dosar penal”.

Două dosare la Parchet

10 02Pe surse am aflat că procurorii de la Câmpulung au acum în lucru două dosare legate de incidentul din 21 mai. La Parchetul de pe lângă Judecătoria din municipiul muscelean au fost înregistrate două cauze: una având ca obiect fapta de ultraj, alta vizând purtarea abuzivă. Altfel spus, ambele părţi implicate, polițist și cioban, s-au adresat anchetatorilor. Există posibilitatea ca procedura în aceste cazuri să fie preluată de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Agresorul polițistului, martor la procesul primarului şi ocrotitor al sclavilor

Cel acuzat de fapta de ultraj este un personaj binecunoscut în comuna Berevoeşti. Crescător de oi şi proprietar de cai cu care se mândreşte în târgurile din întreaga ţară, Victor Nechifor, zis Moldoveanu, a fost martor într-unul din procesele în care fostul primar al comunei, Gigi Fănel Proca, a fost condamnat pentru fapte de corupţie. Anul trecut, după iscarea scandalului cu sclavii de la Gămăceşti-Berevoeşti, Nechifor declara pentru „Pro TV” că se ştia de mult de situaţie şi că el însuşi a adăpostit un sclav hărţuit de ţiganii din sat. A candidat şi la alegerile locale pe lista PPU SL.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...