Web Analytics

Exclusiv. Peste 100 de angajaţi de la spitalul de la Mioveni şi-au scris demisiile. Cum i-a convins primarul Georgescu să se răzgândească

de | 30.03.2020 18:02 | Actualitate

În ultimele zile, au tot fost vehiculate informaţii potrivit cărora mai mulţi medici de la spitalul din Mioveni şi-ar fi dat demisia, nemulţumiţi în principal că nu au echipamente de protecţie în cazul în care spitalul ar deveni centrul de tratare a pacienţilor cu coronavirus.

Primarul Ion Georgescu de la Mioveni ne-a explicat în exclusivitate ce s-a întâmplat legat de aceste demisii.

„Cu o seară înainte de a veni prefectul la Mioveni, a fost o tentativă ca cei 220 de salariaţi ai spitalului să îşi dea demisia. În jur de 100 de persoane şi-au scris demisiile. L-am rugat pe managerul spitalului să nu le înregistreze. Seara l-am sunat pe prefectul de Argeş, de faţă cu 10-15 persoane de la spital, am pus telefonul pe speaker şi prefectul le-a promis că a doua zi va veni acolo. Prefectul a venit joi 26 martie la Mioveni, a stat vreo două ore de vorbă cu angajaţii spitalului. Ulterior am aflat că ATI-istul şi încă doi medici şi-au şi înregistrat demisiile şi au şi plecat.  În afară de cei trei medici nu mai pleacă nimeni”, ne-a declarat primarul Ion Georgescu.

Tot primarul de la Mioveni ne-a mai spus că la vechiul spital din Mioveni, unde vor fi primiţi pentru început viitorii pacienţi cu coronavirus din judeţ, are 97 de paturi şi că acolo se face o investiţie de 700.000 de lei, banii provenind din bugetul local.

Transportul cu echipamente medicale din China pentru spitalul de la Mioveni este blocat de mai multe zile în vamă. Transportul include printre altele zeci de mii de măşti şi perechi de mănuşi.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii