Web Analytics

EXCLUSIV. Pendiuc, condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul asfaltării drumului către vila fostei secretare

de | 6.06.2019 11:47 | Actualitate

Joi 6 iunie, magistrații Curții de Apel Pitești au dat sentința definitivă în dosarul asfaltării drumului care duce către vila fostei secretare a lui Tudor Pendiuc, Carmen Lis.

Fostul primar Tudor Pendiuc a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, aceeași pedeapsă primind-o și Mircea Braniște, directorul ADP Pitești. La pedeapsă se adaugă și 3 ani interzicerea unor drepturi, plus termen de supraveghere. Atât Pendiuc, cât și Mircea Braniște, trebuie să facă 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la DSP Argeș sau Inspectoratul Școlar. Cei doi trebuie să achite fiecare câte 5000 lei cheltuieli judiciare. Lui Mircea Braniște i s-a interzis să mai ocupe funcția de director al ADP Pitești. Instanța a respins și cererea lui Mircea Braniște de a i se restitui prejudiciul achitat, în cuantum de 27747 lei.

În primă instanță, în iunie 2018, atât fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, cât și Florentin Branişte, directorul ADP Pitești, au fost achitați de către Tribunalul Argeș după ce fuseseră trimiși în judecată de DNA într-un dosar cu acuzații de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea drumului respectiv.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii