Web Analytics

Exclusiv. Ei sunt cei doi piteşteni admişi primii la Academia de Poliţie

de | 30.08.2018 14:00 | Actualitate

În acest an, primii doi admiși la Academia de Poliție sunt doi tineri din Pitești. Este vorba de Victoria Elena Dumitrescu (absolventă a Colegiului „Zinca Golescu”) și Andrei George Pascu (Colegiul „Al. Odobescu”). Jurnalul de Argeș a stat de vorbă cu cei doi absolvenți de elită.

Fostă elevă a Colegiului Național „Zinca Golescu”, Victoria are doar 18 ani și planuri mari. La fel ca Andrei George Pascu, tânăra a obținut media 9,70 la admiterea de la Academie și vrea să îmbrace uniforma de polițist. „Aș spune ca sunt ambițioasă, încăpățânată, stăpână pe mine, dar o persoană pe care te poți baza, onestă și câteodată sensibilă”, se descrie studenta.

„Totul sau nimic!”

În acest an, concurența la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a fost una acerbă, o medie de aproape șase candidați pe loc. „Am avut emoții la fiecare probă, dar cred că cea sportivă m-a speriat cu adevărat. Totuși, am văzut apoi că nu e deloc greu și că e totul sau nimic. În ceea ce privește scrisul, știam că sunt bine pregătită și nu am avut așa mari emoții”, ne-a povestit Victoria Elena Dumitrescu.
Tânăra a învățăt din greu pentru admitere: „Până în acest an îmi plăcea să călătoresc, să descopăr locuri și oameni noi, să citesc şi să ies cu prietenii mei, însă anul acesta n-am putut face nimic din ce am menționat, sper să recuperez la anul”.
Tânăra ne-a mai spus că s-a apucat de pregătire la cele trei materii, istorie, gramatica limbii române și engleză din octombrie anul trecut, iar antrenamentele le-a început din luna mai. S-a înscris doar la Academie, întrucât aceasta este calea pe care vrea să o urmeze cu desăvârșire. Cu o medie la bac de 9,43, tânăra ar fi putut să se înscrie la orice facultate, însă a ales Academia de Poliție pentru că: „Este un vis pe care îl am de când eram mică. Cred că la început m-a atras uniforma, iar acum mi-ar plăcea să am un loc de muncă bazat pe disciplină și stabilitate.” Printre rude, Victoria are multe cadre militare sau cu funcții în poliție.
Victoria nu are un model, ci un caracter ideal imaginat de ea însăși, un set de valori pe care încearcă să le urmeze îndeaproape. „Totuși, mama mea a fost mereu o inspirație pentru mine”, adaugă Victoria Dumitrescu.

Andrei George Pascu: „Nu mă așteptam să ies primul pe țara, voiam doar să intru”

Andrei are 19 ani. A absolvit Colegiul Național „Alexandru Odobescu” și va urma, din toamnă, cursurile prestigioasei Academii de Poliție din București, la specializarea Ordine și Siguranță Publică. În jurul vârstei de 12 ani, Andrei a fost atras de criminalistică: „Mi s-a părut interesantă această specializare, iar de atunci am început să mă documentez cu tot ce ține de această ramură și despre modurile de operare ale acesteia”, ne spune tânărul piteștean. Andrei a primit sprijin din partea familiei, din partea profesorilor care i-au oferit meditații la română, engleză și istorie, dar și verișorul său i-a fost alături, el însuși absolvent al Academiei de Poliție.
Andrei pornește pe acest drum încărcat cu optimism, nu crede în eșec. „Mereu am reușit să mă integrez și să fac parte dintr-un colectiv. Sunt conștient că vor urma niște ani grei, dar o să dau totul și o să reușesc să mă mențin la fel ca până acum”.
Iată cum este văzut polițistul ideal de tânărul student la Poliție: „Un om cinstit și curajos care să pună legea în aplicare așa cum trebuie și care să nu se abată de la dificultățile care se vor ivi”.
Pentru Andrei, Academia de Poliție nu este doar „una dintre cele mai prestigioase instituții care ajută la clădirea unui viitor strălucit”, ci este și o responsabilitate pe care și-o asumă: „Am avut emoții pe tot parcursul admiterii. Un eșec la una dintre cele trei etape ale acesteia ar fi fost o mare dezamăgire pentru mine, mai ales că am depus mari sacrificii. Cu toate acestea, nu mă așteptam să intru primul pe țară, voiam doar să intru. Nu conta dacă eram primul sau ultimul. Obiectivul pe care l-am fixat de la început a fost acela de a nu dezamăgi persoanele care au avut încredere în mine, mai ales pe părinții mei”, aflăm de la tânărul student.
Mari Tudor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii