Web Analytics

Exclusiv. Detaliile tranzacţiei prin care Primăria Ştefăneşti va cumpăra baza sportivă Dacia de la Renault

de | 27.06.2019 13:40 | Politica si Administratie

După aproape un an de negocieri și blocaje, Primăria Ștefănești va cumpăra de la Dacia baza sportivă din oraș și fosta creșă, după cum ne-a confirmat primărița Jenica Dumitru. Discuțiile au început în vara lui 2018.
După ce au făcut o evaluare a celor două obiective, cei de la Dacia-Renault au cerut Primăriei 1,45 milioane euro pentru baza sportivă de la Ștefănești și 250.000 euro pentru fosta creșă. În decembrie 2018, primărița Jenica Dumitru a făcut o contraofertă, propunându-le celor de la Dacia 1,36 milioane euro pentru baza sportivă și 128.000 euro pentru creșă. Acestea au rămas, de altfel, și prețurile finale. „Jurnalul de Argeș” vă prezintă în premieră detalii privind viitoarea tranzacție.

Primăria a vrut să plătească în 5 rate, Dacia s-a opus, cerând ca plata să fie în 3 rate

Viitoarea tranzacție va fi aprobată printr-o Hotărâre de Consiliu Local. Iar singurul impediment ce ar putea să apară ar putea fi reprezentat de absența consilierilor locali de la viitoarea ședință, având în vedere disensiunile dintre aceștia și primărița Jenica Dumitru.
În expunerea de motive privind viitoarea achiziție, primărița de la Ștefănești a scris, printre altele, că „cetățenii localității și-au manifestat în repetate rânduri dorința de a «recupera» stadionul, pe care ei îl percep ca aparținând de drept localității. Consider că, dacă nu din sentiment de mândrie civică, măcar pentru sănătatea generației viitoare, efortul financiar de a achiziționa și moderniza baza sportivă trebuie făcut”.
Mai trebuie spus că plata pentru stadion va fi făcută în lei și nu va varia în funcție de data plății, pe întreaga perioadă de plată, indiferent de cursul de schimb valutar.
Inițial, la începutul lunii iunie, Primăria Ștefănești a cerut Daciei ca plata sumei de 1,36 milioane de euro pentru stadion să fie făcută în cinci tranșe. Numai că reprezentanții uzinei s-au opus, plata urmând a fi făcută în trei rate egale. Prima rată va fi plătită în termen de 30 de zile de la data semnării contractului, a doua – în ianuarie 2020 și a treia – cel mai târziu în ianuarie 2021.
În ceea ce privește creșa, suma de 128.000 euro va fi plătită într-o singură tranșă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii