Web Analytics

Exclusiv. Ce spune ÎPS Calinic despre viitoarea nuntă a fostului principe Nicolae

de | 22.03.2018 11:49 | Actualitate

20 nicolae# „Ar fi potrivit să facem cununia în catedrală la Curtea de Argeş şi să dea un bufet suedez în parcul mănăstirii”

Căsătorit civil, în secret, cu Alina Maria Binder, fostul principe Nicolae, nepotul Regelui Mihai, e decis să facă nunta în România. A luat în calcul câteva oraşe istorice ale ţării, printre care şi Curtea de Argeş, acolo unde odihnesc înaintaşii săi. În urmă cu o săptămână, în Duminica a treia din Postul Mare, a trecut, împreună cu aleasa sa, pe la  vechea şi noua necropolă regală şi s-a sfătuit cu arhiepiscopul de Argeş şi Muscel în legătură cu ceremonialul religios programat pentru toamna acestui an. ÎPS Calinic l-a încurajat să aleagă catedrala din Oraşul Basarabilor.

„Ei şi-au exprimat doriţa să se întâlnescă cu noi. Au venit cu flori şi rugăciuni la mormintele Regelui Mihai şi Reginei Ana din noua catedrală, apoi, la străbunici, în catedrala voievodală. Au asistat la slujbă şi după aceea i-am invitat să vadă şi o mănăstire din provincie, cea de la Robaia. Am stat de vorbă la un pahar de apă rece, cum se spune, şi, dintr-una într-alta, pentru că n-au abordat direct subiectul acesta, au vorbit şi despre nuntă şi cununia religioasă, pe care s-au gândit să le facă în România. Aşa au stabilit definitiv. Au spus că s-au gândit la câteva locuri mai deosebite din România:  Braşov,  Sinaia – la mănăstire, iar nunta la celebrul cazino de acolo,  mai ales că invită oaspeţi aleşi, în jur de 400, din casele regale ale Europei, cum au fost şi la înmormântarea bunicului său, şi au nevoie de un spaţiu mai mare –  dar şi Curtea de Argeş,  la mănăstire şi apoi la un local pe care au pus ei ochii, situat undeva între Curtea de Argeş şi Câmpulung – «Premier» – un local de vreo 600-700 de locuri”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.

„I-am spus prințului Nicolae «Prâslea cel voinic», pentru că e voios ca un român când e vesel”

ÎPS Calinic l-a încurajat pe fostul principe Nicolae să aleagă Mănăstirea Curtea de Argeş.
„Noi am spus că e frumos acolo unde el a plâns mai mult ca rudă, ca nepot al Regelui Mihai, la Curtea de Argeş, mai ales că e foarte frumos la Argeş. Le-am spus că ar fi potrivit să facem cununia în catedrală şi să dea un bufet suedez în tot parcul mănăstirii, unde încap până la 5.000 de persoane. Nu mâncare, că oamenii mănâncă acasă. Au spus că se gândesc şi urmează să se decidă. Noi ne-am arătat disponibilitatea. Când vor veni iar să povestim, vom şti exact. Nunta va fi în septembrie. Până atunci, mai orânduiesc şi vor face cum vor de cuviinţă, să nu se supere nici Custodele Coroanei Regale. Pentru că există un cod regal: pui mâna pe lingură abia după ce a pus mâna regele, nu umbli cu lingura aşa, cum vrei tu… Prinţul Nicolae e mai român. Eu i-am spus «Prâslea cel voinic», pentru că e voios ca un român când e vesel. Râde sau zâmbeşte tot timpul”, a mai spus ÎPS Calinic.

Cum a fost confirmată indirect căsătoria cu Alina Maria Binder

Reamintim că, deși fostul principe Nicolae a vrut să păstreze secretul căsătoriei sale cu Alina Maria Binder, cei doi au fost dați de gol chiar de Casa Regală a României, cu prilejul funeraliilor Regelui Mihai, unde Nicolae şi logodnica sa au apărut pe lista oficială cu participanţi sub numele domnul şi doamna Nicolae de Roumanie Medforth-Mills, o confirmare indirectă a căsătoriei. Nicolae și-a anunțat însă intenția de a se căsători cu Alina Maria Binder încă din vara lui 2017, iar bunicul său, Regele Mihai, şi-a dat acordul pentru această căsătorie.
Nicolae s-a născut pe 1 aprilie 1985 și este fiul Principesei Elena a României, sora mai mică a Principesei Margareta (şi fiica Regelui Mihai I al României şi a Principesei Ana).
Pe numele său Nicholas Michael Medforth-Mills, Nicolae a devenit Principe al României cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală la 1 aprilie 2010, când a împlinit 25 de ani, și fost exclus din linia de succesiune a Coroanei pe 10 august 2015. Motivul nu a fost prezentat explicit în comunicatul de presă remis de Casa Regală la acea vreme, însă din document a reieşit,  indirect, că acesta avea legătură cu stilul de viaţă al principelui Nicolae.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii