Web Analytics
scris vineri, 07.06.2024

Exclusiv. Calinic are umor chiar şi pe patul de spital: „Am scăpat ieftin. O să fac mătănii din cărucior”

Arhiepiscopul își va petrece aniversarea celor 80 de ani în spital

Duminică seara, pe 2 iunie, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a ajuns la spital. ÎPS Calinic s-a dezechilibrat şi a căzut în timp ce se afla la sfințirea unei troițe, lovindu-și rotula și o gambă.

Exclusiv. Calinic are umor chiar şi pe patul de spital: „Am scăpat ieftin. O să fac mătănii din cărucior”

Potrivit medicilor a suferit o fractură la un picior. Înaltul prelat a fost dus rapid la spitalul din Pitești, însă doctorii de aici au decis să-l transfere în Capitală. O ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Argeș l-a preluat pe ÎPS Calinic și l-a transportat la Spitalul Floreasca din București.
Înainte de accident, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în localitatea Vlădești, la schitul Sfântul Neagoe Basarab, apoi a mers la Rucăr, unde a sfințit o troiță ridicată pe Culoarul Rucăr-Bran.

„Se vede că nu am făcut cota necesară de mătănii…”

Starea sănătății ierarhului argeșean este bună, după cum a precizat Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, însă acesta este supus unor investigații în vederea pregătirii pentru o intervenție de specialitate la piciorul stâng.
Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului are, însă, o stare de spirit foarte bună și, făcând haz de necaz, spune pentru Jurnalul: „Am reușit-o și pe aceasta! Am făcut mătănii pe treptele unei troițe în Munții Muscelului, după ce s-a sfințit. Se vede că nu am făcut cota necesară de mătănii, și la 80 de ani trebuia rezolvată! Sunt la Spitalul Floreasca, la Secția Chirurgie! Am scăpat ieftin. O să fac mătanii din cărucior. Papa Francisc este fratele meu de cărucior. Iată că, la 80 de ani, Domnul Dumnezeu mi-a dăruit două cârje!”, spune acesta cu referire la bastonul de arhiereu. Calinic Argeșeanul este sărbătorit pe data de 6 iunie și cel mai probabil își va aniversa ziua pe patul spitalului. Îi urăm însănătoșire grabnică și „La mulți ani!”

Citește și Răsturnare de situaţie! Instanţa a anulat sentinţa şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul de delapidare al fostului economist de la ADI Argeş

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită