Web Analytics
scris miercuri, 29.12.2021

Evenimente sancționate de polițiști la Rucăr și Bughea de Sus

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Evenimente sancționate de polițiști la Rucăr și Bughea de Sus

În ultimele 24 de ore, au fost organizate 29 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, 3 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții).

Au fost verificate, în total, 2.881 de persoane. Totodată, 110 autovehicule au fost controlate, iar 88 de societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 de lei, astfel:

-42 de sancțiuni, în valoare de 6.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

-o sancțiune, în valoare de 3.000 de lei, ca urmare a organizării unui eveniment privat;

-o sancțiune, pentru un operator economic, ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

Citește și Pietroșani: Șofer cu permis fals depistat în trafic

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au constatat, cu ocazia verificărilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, că un bar din comuna Rucăr era deschis publicului, iar în interior se aflau mai multe persoane.

Ca urmare a celor constatate, administratorul a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, totodată fiind dispusă măsura complementară a suspendării activității pe o perioadă de 30 de zile. 

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț s-au autosesizat, cu privire la faptul că, în data de 26 decembrie a.c., la o pensiune de pe raza localității Bughea de Sus, a fost organizat un eveniment privat (botez), la care au participat mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat administratorul pensiunii, care a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...