Web Analytics

Eveniment dedicat iubitorilor de trandafiri la Cluj! Peste 300 de soiuri vor putea fi admirate de vizitatori

de | 16.06.2022 10:19 | Actualitate, Cultură

„Parfum de Cluj”, eveniment dedicat iubitorilor de trandafiri, va avea loc sâmbătă, la Staţiunea de Cercetare Horticolă (SCH) din cartierul Gheorgheni, informează Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Citește și: Copiii din centrele de plasament ale DGASPC Argeș în tabără la munte

Staţiunea horticolă găzduieşte de zeci de ani o colecţie impresionantă de peste 300 de soiuri de trandafiri, inclusiv 46 de soiuri create de-a lungul timpului de către specialiştii USAMV Cluj-Napoca. Între orele 10.00 – 18.00, vizitatorii vor avea ocazia să admire trandafirii aflaţi în plină perioadă de înflorire, să primească sfaturi privind îngrijirea acestora de la specialiştii staţiunii şi să facă fotografii. De asemenea, va fi amenajat şi un stand de prezentare a produselor Makita.

În aceeaşi zi, tot la SCH, va avea loc şi reuniunea membrilor Asociaţiei ”Amicii Rozelor” din România, înfiinţată în anul 1990 şi care este afiliată la Societatea Mondială de Roze (WRF).

Citește și: Liviu Nicolae a fost ales președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș

„Principalul scop al asociaţiei este promovarea culturii trandafirului, iar agenda sa include în acest sens organizarea de conferinţe şi demonstraţii practice, participarea la evenimente similare din UE şi la Congrese WRF. De două ori pe an, asociaţia publică Revista Rosarium, prin intermediul căreia ajung la cei peste 600 de membri cunoştinţe profesionale de interes”, mai precizează reprezentanţii Staţiunii de Cercetare Horticolă USAMV Cluj-Napoca.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *