Web Analytics
scris vineri, 16.02.2024

Eveniment de ținută la Consiliul Județean Argeș. Ei au scris istoria ultimelor decenii

Vineri, 16 februarie, a fost Ziua Porților Deschise la Palatul Administrativ al județului Argeș, eveniment care a avut loc la sediul din Piața Vasile Milea nr. 1 din Pitești.

Eveniment de ținută la Consiliul Județean Argeș. Ei au scris istoria ultimelor decenii

Citește și: Sute de pensionari din Pitești, la dezbaterea despre noua lege a pensiilor

N-a fost însă doar prezentarea în fața publicului larg a noului „look” al „Casei Albe”, după lucrările de reabilitare energetică a clădirii, ci și un prilej de întâlnire cu toți cei care au condus în ultimii mai bine de 30 de ani destinele administrative ale județului.

Așa se face că în cadrul unei conferințe de presă organizate la inițiativa d-lui Ion Mînzînă, președinte în exercițiu al Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș, au fost invitați și onorați cu diplome și plachete omagiale foarte multe personalități care de-a lungul timpului au contribuit la construcția acestei clădiri și care au condus fie Instituția Prefectului, fie C.J. Argeș. A fost un eveninent de ținută.

Ion Mînzînă și Mircea Ochinciuc

Prin urmare, în cadrul unui… arc peste timp, au răspuns prezent, printre alții, oameni care au scris istoria ultimelor decenii în Argeș: prof. univ. dr. Mircea Ochinciuc (84 de ani), arhitectul care, alături de colegul Radu Mănăilă, au pus bazele construcției Palatului Administrativ și a unei părți din Casa Sindicatelor (”Am fost dat afară, pentru că am refuzat să fac balcoanele și acoperișul”; „Dl Ernst a încheiat lucrările de construcție pe șantier”), Nicolae Olteanu, primul prefect al județului Argeș după Revoluția din Decembrie 1989 și primul primar al Piteștiului din acele vremuri, foștii președinți ai CJ Argeș Ion Mihăilescu, Florin Tecău, foștii prefecți Vasile Nițu, Constantin Tămagă, Emilian Dragnea, Ion Cârstoiu, Gheorghe Davidescu, Ciprian Berevoianu, Cristian Soare, Emilia Mateescu, actualul prefect Radu Perianu, primarii Cristian Gentea (Pitești), Gheorghiță Boțârcă (Topoloveni), Ion Dumitru (Albota), Gheorghe Stancu (Bascov) etc., parlamentarii Nicolae Georgescu și Nicolae Pavelescu (Simona Bucura Oprescu n-a putut fi prezentă, fiind internată la spital, pe perfuzii), dar și invitații speciali Adrian Câciu, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, și Liviu Mușat, director general al ADR Sud-Muntenia, un statornic prieten al județului Argeș.

De notat că Palatul Administrativ este una dintre construcțiile emblematice ale județului Argeș, fiind opera arhitecților Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. Construit în perioada 1969-1970, edificiul are o puternică încărcătură istorică, fiind locul în care au fost adoptate importante decizii politice, economice și culturale de către personalităţi marcante.

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Nițu a fost prefect(inițial primar al jud Arges – așa s-a numit la începutul erei neocomuniste șeful județului) nu președinte al C J ).

    Răspuns
  2. Campanie electorală mascată!

    Răspuns
  3. Majoritatea,doar niste ratati!Toata floarea cea vestita a mafiei neocomuniste a PSD.Ala de la Bascov,cu toti inaintasii lui ,nu e in stare de ani de zile nici cu prefectura, cu guvern si cu parlament de partea lui(adica toti din mafia PSD),sa faca pe cativa km pana pe la Valea Ursului ,inca o banda pe dreapta sa nu se mai blocheze traficul cu orele.Cred ca chiar si pt cel mai prost votant al mafiei e clar ca se produce blocaj pentru ca nu pot sa faca stanga cei care sunt pe sensul de iesire (pt ca din sens invers e mereu trafic aglomerat) si cei din spatele lor raman blocati caci nu exista o a 2-a banda ocolitoare,pe dreapta.Si nu vor sa o faca infractorii desi loc ar fi pana la gardul localnicilor,pt ca nu le mai raman lor destui bani de furat.Si s-ar putea face doar daca se aduna un buget gros,de 10 ori fata de cat face in realitate, sa dea ei contractele din firma-n firma cum facea „mitraliera”(alt mafiot PSDist) a carui firma de „constructii” nu avea nici un angajat sau utilaj dar castiga licitatii,trucate.Subcontracta ,adica el a-si lua partea din banii publici fata sa miste un deget,si lucrarea o facea de mantuiala(normal,de banii care mai ramaneau) o alta firma care desigur ai platea la limitea foamei pe angajati…Ba astia din Bascov,va dat seama ce poluare suportati din cauza votului vostru inconstient? Votati mafia PSD sa va serveasca cancer pe paine !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *