EUROSTAT: 87% dintre românii cu venituri mici nu-și permit o săptămână de vacanță!

de | 3.08.2021 16:03 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Inegalitatea accesului la vacanță a crescut cel mai mult în România, arată datele Eurostat

 

Peste trei milioane de români cu venituri mici și nu își pot permite nici măcar o săptămână de vacanță, anunță confederația națională sindicală Cartel Alfa.

Datele Eurostat arată că inegalitatea accesului la vacanță a crescut cel mai mult în România, situație care demonstrează, potrivit cartela Alfa, că românii nu au beneficiat în mod echitabil de avantajele creșterii economice din ultimul deceniu. În general 28% dintre cetățenii Uniunii Europene nu își pot permite o vacanță timp de o săptămână departe de casă.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Liceul Agricol din Curtea de Argeș a primit finanțare de 360.000 de lei de la MADR

 

 

 

Majoritatea dintre cei ale căror venituri sunt sub 60% din venitul mediu sunt șomeri sau pensionari, dar acest grup include și milioane de lucrători cu salarii mici, în special cei care câștigă salariul minim legal. O analiză a datelor Eurostat de către confederația europeană a sindicatelor a constatat că inegalitatea accesului la vacanță a crescut în 16 state membre în ultimul deceniu între cei cu venituri sub 60% din valoarea salariului mediu și cei cu venituri peste acest prag.

Confederația națională sindicală Cartel Alfa spune că România are cea mai mare creștere a inegalității privind accesul la vacanță din Uniunea Europeană.

De exemplu în țara noastră aproape 87% dintre persoanele aflate în risc de sărăcie nu şi-au putut permite un concediu, comparativ cu 46,7% dintre cei cu venituri peste medie. De asemenea, discrepanțe mari privind accesul la vacanțe între cele două grupuri se găsesc și în Croația, Grecia, Bulgaria și Cehia.

Acest articol este despre: bani,eurostat,mare,munte,romani,vacanta,vară,venituri

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

FC Argeș U19, lider în topul FRF
FC Argeș U19, lider în topul FRF

Federația Română de Fotbal a publicat clasamentul celor mai bune echipe din Campionatul Național Under 19 în 2021. Topul este condus de FC Argeș, care anul trecut a jucat finala acestei întreceri, pierdută la loviturile de departajare în fața celor de la Viitorul...