Web Analytics

Europe Direct Argeş – servicii şi oportunităţi benefice pentru tinerii argeşeni

de | 1.06.2016 14:53 | Cultură

Găzduit de Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeș, Centrul Europe Direct Argeș face parte din Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct şi asigură accesul cetăţenilor argeșeni la servicii specifice de informare și asistenţă pe teme europene. Europe Direct Argeș reprezintă un proiect al Bibliotecii Județene Argeș, finanțat de Comisia Europeană și Consiliul Județean Argeș, implementat încă din anul 2009. În anul 2015, Europe Direct Argeș a înregistrat 1327 de solicitări de informații, a organizat 46 de evenimente la care au participat peste 2000 de cetățeni și a distribuit peste 7000 de materiale de informare provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene de la Luxemburg.
„Ceea ce ne-am dorit noi prin acest proiect, derulat în bibliotecă, este ca prin centrul de informare Europe Direct Argeș să întărim capacitatea cetăţenilor de a înţelege oportunităţile pe care le-au dobândit odată cu integrarea în Uniunea Europeană, să creștem gradul de cunoaştere prin consolidarea capacităţii acestora de identificare şi accesare de surse europene de informare specializate, precum şi de a sensibiliza publicul în legătură cu importanţa dezbaterii şi a dialogului”, ne-a spus doamna Mihaela Voinicu, coordonator al proiectului.
Utilizatorii centrului de informare europeană pot lua parte la cursuri de formare, conferințe, ateliere de creație, mese rotunde, dialoguri și dezbateri, sesiuni de informare pe diverse tematici europene. Ajutorul pentru organizarea acestor acțiuni vine de la voluntarii centrului, tineri dornici să pună umărul în conceperea unor evenimente de calitate pentru publicul argeșean. Aceștia au posibilitatea de a își îmbunătăți abilitățile de public speaking, competențele IT și cunoștințele în domeniul politicilor europene.

Materiale gratuite cu tematică europeană pentru cei interesați

„Bucuria rezultată din programul de voluntariat oferit tinerilor argeșeni este incomensurabilă. Prin intermediul învățării active și a schimbului de informații referitoare la programele europene destinate tinerilor, cred că aceștia au o șansă în plus de a se dezvolta armonios, de a accede informații utile pentru formarea lor profesională și de a se implica și ajuta comunitatea prin diversele proiecte europene promovate la nivel local de către centrul nostru”, spune Ionela Panait, consilier comunicare Europe Direct Argeș.
Dacă v-am făcut curioși cu privire la activitatea Centrului Europe Direct Argeș, puteți vizualiza întreaga gamă de acțiuni derulate, pe site-ul edarges.ro sau pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectArges/?fref=ts. Cetățenii argeșeni interesați pot procura gratuit de la Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș materiale informative cu tematică europeană. M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii