Web Analytics

ESTERA STĂMOIU: ,,UN GEST MIC DE RECUNOȘTINȚĂ PENTRU ASISTENȚII MEDICALI, O RECUNOAȘTERE MARE PENTRU VALOAREA PROFESIEI”

de | 7.06.2021 08:57 | Actualitate, Politica si Administratie

Liderul asistenților medicali argeșeni, Estera Stămoiu, respectă promisiunea, făcută participanților la conferința online organizată în data de 12 mai, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical, potrivit căreia echipa de conducere a instituției pe care o reprezintă va oferi fiecărui asistent medical argeșean câte o Diplomă de Recunoștință.

Astfel, primii la care au ajuns aceste diplome au fost asistenții medicali de la Spitalul de Pediatrie Pitești. În prezența directorului medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, Adina Enescu, și a directorului de îngrijiri, Adela Silveanu, fiecărui asistent șef i-a fost înmânat acest titlu ,,Erou pe frontul pandemiei”, iar apoi vicepreședintele Ordinului Asistenților Medicai Argeș, Neli Homeghiu, decernându-le tuturor asistenților medicali din unitatea sanitară.

 

CITEȘTE ȘI: APIA: Primirea cererilor continuă până la data de 11 iunie 2021

 

 

Potrivit Esterei Stămoiu: 

,,Diploma de Recunoștință reprezintă gestul firesc de apreciere față de asistenții medicali argeșeni care, precum colegii lor din întreaga lume, au făcut nenumărate sacrificii pe tot parcursul pandemiei de Covid-19. Gestul nostru este unul simbolic deoarece nu poate fi nimeni recompensat la nivelul sacrificiului făcut, dar ne dorim să le transmitem asistenților medicali că truda lor a dat o vizibilitate fără precedent surprinzând într-un mod autentic esența profesiei, forța, unicitatea și valoarea ei.
Apreciez în mod deosebit modestia naturală pe care o au asistenții medicali prin prisma acestei profesii atât de nobile. Ei nu se laudă cu salvarea de vieți, nu vorbesc despre faptele pe care le fac și care în ochii noștri sunt acte de eroism. De aceea, i-am numit eroi pe frontul pandemiei de Covid-19. Și nu numai. Sunt eroi în fiecare zi, sunt eroi de fiecare dată când salvează vieți, sunt eroi pentru fiecare pacient care se întoarce sănătos lângă cei dragi. Acesta este momentul cel mai potrivit pentru a le transmite recunoștința noastră și este momentul să înțelegem că recunoștința față de activitatea asistenților medicali este, de fapt, atitudinea potrivită față de ei în fiecare zi, nu doar în această perioadă de pandemie.
Din acest motiv, Ordinul Asistenților Medicali Argeș va oferi, în următoarea perioadă, Diploma de Recunoștință fiecărui asistent medical argeșean. Să simți recunoștința și să nu o exprimi este ca și cum ai împacheta frumos un cadou fără să-l dăruiești niciodată, spunea William Arthur.
Dincolo de acest gest simbolic, recunoștința și aprecierile îndreptate către asistenții medicali reprezintă, de fapt, medalia de aur câștigată, cu eforturi uriașe, în timpul acestui maraton mondial și pe care nimeni, niciodată, nu o poate contesta. Este o medalie care a poziționat pentru totdeauna profesia de asistent medical pe locul binemeritat pe scara valorilor societății. Este moștenirea pe care o lăsăm generațiilor viitoare de asistenți medicali noi, generația ,,aleasă” să scriem într-un mod neconceput de nicio agendă a lumii prezentul și viitorul profesiei noastre”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Sa va fut in gura de curve,asistente fără bac.Cand fiica mea,cu facultatea de asistente medicale, a facut praxticavla Județean,ati tratat-o ca pe un gunoi,timp Sa si pe colegele ei.In timp ce voi,cu familii acasa,va futeati cu medicii,morții matii de sindicalista.