Web Analytics

Eşec al negocierilor dintre sindicat și administrația Dacia. Ion Iordache spune că o grevă generală este iminentă

de | 28.02.2017 12:15 | Actualitate

12 Ion iordacheMarți 28 februarie, la ITM Argeş a avut loc procedura de conciliere între sindicatul şi administraţia de la Dacia. O procedură la care s-a ajuns după ce Sindicatul de la Dacia a decis pe 13 februarie să declanşeze conflictul de muncă, deoarece negocierile cu patronatul privind contractul colectiv de muncă pentru 2017 n-au ajuns la un rezultat. Concilierea nu s-a soldat cu vreun rezultat, aşa că pe 1 martie sindicatul va stabili data declanșării grevei generale.
Sindicatul de la Dacia a cerut o creştere cu 450 lei brut a salariului brut, iar cea mai recentă ofertă a administraţiei a fost de 120 lei. Ultima grevă generală la Dacia, cea mai mare companie din România, a fost în primăvara lui 2008 şi a ţinut 15 zile.
”Concilierea de la ITM Argeș a durat câteva ore și s-a încheiat cu un rezultat negativ. Nu am ajuns la niciun acord cu administraţia de la Dacia. Miercuri 1 martie va fi convocată Adunarea Generală a sindicatului, adunare ce are 500 de membri şi care va hotărî data de declanşare a grevei generale. Este o situaţie ce seamănă cu cea din 2008, când a fost ultima grevă generală. Riscul unei greve generale este de 70% în acest moment. Asta nu înseamnă că nu continuăm negocierile”, ne-a declarat Ion Iordache, vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole