Web Analytics

Eroul de la Mușătești mai salvase un bărbat și un copil cu o zi înainte să se înece

de | 11.08.2017 09:57 | Actualitate

 

 

adrian 

Update: Adrian Ciureanu a fost condus vineri pe ultimul drum

Familia îndurerată, prietenii, colegii și localnicii din Mușătești și-au luat astăzi adio de la Adrian Ciureanu, tânărul pe care tot satul l-a știut ca pe un băiat de toată isprava.

Vezi aici cortegiul funerar: https://youtu.be/mNZoZQ06hQQ

„Doamne, de unde iau eu băiatul înapoi?”

Sfâșiați de durere, păriții și soția tânărului au reușit, totuși, să meargă la pas, în urma sicriului. „Doamne, de ce s-a întâmplat așa? De unde iau eu băiatul înapoit?”, a strigat mama tânărului, în timp ce cortegiul funerar se îndrepta către cimitir.

Oamenii adunați vineri  să-l conducă pe adrian pe ultimul său drum s-au arătat nemulțumiți de atitudinea  celei pe care Adrian, cu prețul vieții sale, a salvat-o din mare împreună cu fetița.

„Păcat, să fi trimes un mesaj la părinți cel puțin, sau la soție, nu să fugă”, spune Florica Dudescu, vecina părinților tânărului.  Vezi ce mai declara femeia: https://www.youtube.com/watch?v=VcRl3FLVaDw&feature=youtu.be

Stirea inițială:

Detalii impresionante ies la iveală legat de Adrian Ciureanu, tânarul care şi-a pierdut viaţa marţi, 8 august, la Mangalia, după ce a salvat o femeie şi pe fiica ei de la înec. Cu doar o zi înainte de tragicul eveniment, Adrian mai salvase o persoană de la înec la Mangalia. Un bărbat se afla în apă cu fiul său, moment în care a început să strige: ”Nu mai pot, nu mai pot”. Adrian, care era în apă, a intervenit imediat și l-a ajutat pe bărbat. Mai trebuie spus că Adrian Ciureanu nu știa să înoate.

O mătușă (foto stânga, în negru) a lui Adrian Ciureanu ne-a declarat că tânărul trecuse în septembrie 2016 printr-o mare cumpănă. Adrian a scăpat atunci ca prin minune dintr-un teribil accident auto în urma căruia și-au pierdut viața doi foarte buni prieteni ai săi. Trebuie spus că Adrian va fi înmormântat în cursul acestei zile chiar lângă unul dintre prietenii decedați anul trecut.

„Chiar dacă nu știa să înoate, dar el s-a dus când a văzut fetița aia și cu maică-sa și a zis să le salveze! Așa era el, un om tare bun. L-a luat repede apa, repede l-a luat!”, povestește mătușa lui Adrian

matusa adrian ciureanu

Originar din satul Stroeşti, comuna argeşeană Muşăteşti, Adrian Ciureanu era un tânăr de toată isprava, iubit de întreaga comunitate.
Adrian Ciureanu venise la mare împreună cu soţia Alina, cu o verişoară şi nepoţii acesteia şi a murit marţi, 8 august, la Mangalia, după ce a sărit în apă pentru a salva de la înec o mamă şi pe copilul ei.

Femeia intrase în apă cu fiica de numai câţiva ani, deşi era steag roşu şi înotul era interzis. Când apele furioase le-au acaparat pe cele două, mama a început să ţipe după ajutor, iar doi bărbaţi s-au aruncat să le salveze. Femeia şi fetiţa au fost scoase din valurile puternice, dar unul dintre salvatori, Adrian Ciureanu, n-a mai ieşit la mal, plătind cu viaţa acest gest absolut impresionant.

 

groapa adrian ciureanu

.

Rudele i-au pregătit lui Adrian o groapă la câțiva metri de cea a prietenului său,  Alexandru Trufășilă, mort, în urmă cu 11 ani, în accidentul în care a fost implicatămașina în care se afla și Adrian.

„Acum 11 ani, a mai avut o cumpănă. A fost un accident de mașină înainte de Crăciun. Doi au murit, el a scăpat. De atunci, rămăsese așa, cu o teamă”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Florica Dudescu, vecina părinților lui Adrian. 

 

 adrian ciureanu

Adrian

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii