Web Analytics

Eroii de război musceleni, omagiaţi în cadrul a două conferinţe naţionale

de | 13.06.2019 13:19 | Cultură

Faptele de vitejie ale eroilor de război musceleni au fost readuse în memoria colectivă prin două simpozioane naționale organizate la Câmpulung Muscel și la care au participat sute de invitați. Primul simpozion a fost organizat pe 27 mai la Colegiul „Dinicu Golescu” din Câmpulung, iar al doilea – pe 6 iunie, de Ziua Eroilor, la Cercul Militar din oraș. Evenimentele s-au intitulat „Centenar. Musceleni decorați cu Ordinul Mihai Viteazul”.

După cum ne-a precizat publicistul Radu Petrescu-Muscel, coorganizator al evenimentelor, la cele două simpozioane au participat peste 200 de persoane: elevi, profesori, localnici, militari activi.
Pe parcursul simpozionului din 27 mai s-a pus accentul pe actele de eroism a trei musceleni: generalul Grigore Grecescu, maiorul în rezervă Ion Mihalache și locotenentul în rezervă Constantin Cotolan.
ONG-urile organizatoare ale celor două simpozioane au fost A.F.D.P.R. (președintele Octav Bjoza a participat cu o comunicare pe 27 mai; la aceeași dată a prezentat o comunicare și președintele Nicolae Constantinescu de la Fundația Culturală „Memoria”), A.U.P.R.C.R. (Asociația Urmașilor Persecutaților Regimului Comunist din România – președintele Corneliu Zeana a participat cu o comunicare la 6.06.2019) și Centrul de cercetări istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu” (coordonat de Radu Petrescu-Muscel, cu comunicări la ambele conferințe).
Pe 6 iunie, prezentările din cadrul seminarului național organizat la Cercul Militar din Câmpulung au fost susținute de invitați de prim-rang: Marius Oprea (I.I.C.C.M.E.R.), Cerasela Moldoveanu (Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară), dr. Corneliu Zeana (Asociația Urmașilor Persecutaților Regimului Comunist din România), prof. univ. academician Radu Ștefan Vergatti și Radu Petrescu-Muscel (Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu”).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii