Web Analytics

Eroii căzuţi în Primul Război Mondial, omagiaţi la Slobozia

de | 23.05.2018 22:41 | Politica si Administratie

17 slobozia2Luni, 21 mai, comuna Slobozia și-a cinstit eroii căzuți în Primul Război Mondial. Cu acest prilej, localnicii, împreună cu reprezentanții administrației publice locale și județene, s-au adunat la Monumentul Eroilor, unde a avut loc ceremonia de aprindere a Flăcării Centenarului. De asemenea, numele tuturor eroilor au fost citite de un sobor de preoți, în cadrul slujbei de pomenire. Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și primarul Petre Funie au înmânat urmașilor eroilor din Slobozia diplome centenare, mulțumindu-le și felicitând întreaga comunitate pentru păstrarea vie a memoriei înaintașilor și pentru respectul adânc față de credință și tradiții.

17 sloboziaÎn zi de mare sărbătoare, Sfinții Împărați Constantin și Elena, s-a sărbătorit și cea de-a VI-a ediție a Zilei Comunei Slobozia. Cu această ocazie, au fost acordate diplome de onoare fiilor localități, care prin activitatea lor au adus prestigiu localității în țară și străinătate, firmelor care au activitate pe teritoriul comunei, dar și cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Președintele CJ Argeș, Dan Manu, a oferit primarului o Diplomă de Excelență, în semn de apreciere pentru activitatea depusă la dezvoltarea localității. La rândul său, președintele Dan Manu a primit o Diplomă de Excelență din partea administrației locale, ca semn al bunei colaborări, dar și pentru implicarea în dezvoltarea localității.
În numai un an și jumătate, pentru Slobozia au fost alocate fonduri de la Consiliul Județean Argeș pentru infrastructura a patru unități școlare, reabilitarea dispensarului, precum și pentru asfaltarea unui drum comunal.
Alături de președintele CJ Argeș, Dan Manu, s-au aflat și vicepreședintele Ion Mînzînă, prefectul Emilian Dragnea, senatorul Șerban Valeca, primari, consilieri județeni și șefi de instituții deconcentrate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii