Web Analytics

Emmanuel Macron sosește, marți, în România

de | 14.06.2022 08:06 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele francez Emmanuel Macron va sosi, marți seară, în România.

Liderul de la Paris va vizita miercuri, împreună cu președintele Klaus Iohannis, baza Kogălniceanu din județul Constanța, unde se vor întâlni cu o parte din cei peste 600 de militari francezi staționați în țara noastră. Soldații au ajuns în țara noastră la 28 februarie, la 4 zile după startul invaziei ruse în Ucraina, ca parte a forței de răspuns rapide a Alianței Nord-Atlantice pe flancul estic. Anul acesta, un grup de luptă NATO va fi creat în România sub comandă franceză.

Citește și: Foaia de parcurs pentru aderarea României la OCDE, aprobată oficial

Peste 5.000 de soldați ai Alianței sunt în țara noastră la acest moment.

Marți seară, preşedintele Klaus Iohannis se va afla la Haga, la o reuniune în format restrâns organizată de premierul olandez şi cel danez pentru pregătirea Summitului NATO, programat la sfârșitul acestei luni, informează Europa FM.

Citește și: GICĂ POPESCU SE ALĂTURĂ ECHIPEI PRIMA TV ÎN CALITATE DE EXPERT. EL VA ANALIZA MECIURILE NAȚIONALEI DE FOTBAL, DIFUZATE DE PRIMA TV ÎN URMĂTORII 4 ANI

Prezenți vor mai fi premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei şi Portugaliei, precum şi secretarul general NATO. Surse politice spun că președintele Klaus Iohannis s-ar putea alătura omologului francez, cancelarului german și premierului italian pentru o vizită, joi, la Kiev.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *