Web Analytics

eMAG încheie un parteneriat cu Guvernul pentru educație în domeniul sustenabilității

de | 13.12.2022 12:50 | Actualitate, Home

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, și platforma eMAG anunță încheierea unui protocol de colaborare prin care se angajează să familiarizeze un număr cât mai mare de oameni cu probleme legate de sustenabilitate prin intermediul instrumentelor de care eMAG dispune. Conform unui barometru de opinie publică realizat în această vară, jumătate dintre cetățeni ar fi auzit de ideea de dezvoltare durabilă, însă doar 1 din 3 respondenți susține că ar ști ce înseamnă.

Astfel, clienții eMAG din  București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Pitești  pot afla despre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă, adoptate de Organizația Națiunilor Unite în 2015 prin Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă prin intermediul infrastructurii easybox dezvoltate de firma de curierat Sameday. Simbolurile acestor obiective se regăsesc alături de un cod QR care face trimitere pe o pagină web de unde oricine dorește să afle mai mult se poate informa.

Citește și: CNAIR și-a închis conturile la BCR

Potrivit unui studiu, serviciul easybox influențează în mod pozitiv nivelul de trai din zonele urbane, contribuind la reducerea traficului din orașe și diminuând în același timp emisiile generate în urma livrării last mile. În prezent rețeaua numără peste 3600 de unități în toată țara, dintre care 31 sunt autonome energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. Prin intermediul lockerelor autonome sunt promovate Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă 7 și 13 care se referă la energie curată și acțiune climatică.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă s-a alăturat de asemenea ca partener instituțional al demersului “Angajament pentru Mediu” – primul demers al mediului de business românesc care își propune combaterea schimbărilor climatice prin realizarea Acordului de la Paris.În perioada următoare, în momentul în care Codul Român al Sustenabilității, instrument de raportare a impactului companiilor asupra dezvoltării durabile, va fi adoptat, partenerii se angajează să identifice un mecanism potrivit de promovare a platformei Codului.

Citește și: ISU Argeș are o nouă echipă managerială

„Al 17-lea Obiectiv pentru Dezvoltare Durabilă se referă la parteneriate pentru implementarea obiectivelor, ceea ce scoate în evidență faptul că avem nevoie de colaborare astfel încât să ne îndreptăm spre acel viitor sustenabil propus prin Agenda 2030. Am inclus acest principiu în Strategia națională de dezvoltare durabilă și în întreaga noastră activitate. Mă bucur să avem încă un partener care se alătură mișcării noastre prin care încercăm să facem cunoscute Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă. Așa cum am stipulat și în Strategie, vom putea clădi acel viitor durabil doar în momentul în care vom reuși să creăm la nivelul societății o masă critică de oameni care să susțină și să aplice principiile dezvoltării durabile”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

„În ultimii ani am făcut pași importanți în demersul nostru către un business sustenabil, iar semnarea inițiativei “Angajament pentru Mediu” alături de alte companii private reprezintă un exemplu în acest sens. Ne bucură când statul și mediul privat își unesc forțele pentru o cauză comună din care nu avem decât de câștigat noi toți”, a spus Iulian Stanciu, Președinte executiv eMAG.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *