Web Analytics

Elisabeta Antonescu, unul dintre proprietarii casei revendicate de către președintele Iohannis: ”Voi merge și la CEDO dacă e nevoie. Mi-au anulat contractul de vânzare-cumpărare fără să mă anunțe”

de | 28.09.2016 08:15 | Actualitate

 

Miercuri 28 septembrie, la Curtea de Apel Pitești a fost un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia președintelui Klaus Iohannis. Ședința a fost una încinsă, în cadrul ei făcându-se mai multe acuze de fals în acte.

 

Avocatul Virgiliu Viorel Vulcan a contestat din nou validitatea contractului de reprezentare încheiat între Rodica Baștea, care este parte în proces, și casa de avocatură care reprezintă interesele familiei Iohannis. Vulcan a susținut că acel contract este „o făcătură. Este un contract de mandat general, nu este menționat obiectul acestui proces și nu există o eventuală alegere de domiciliu„. Avocatul Vulcan, cel care îi reprezintă pe proprietarii imobilului revendicat de Iohannis, a susținut că actul este un fals și deoarece Rodica Baștea locuiește în Statele Unite ale Americii și nu ar fi putut semna personal respectivul document. Avocatul Vulcan a cerut instanței o verificare în scripte în acest sens.

 

Același avocat a cerut instanței să admită la dosar și o copie a unei recipise DHL din 25 martie 2014, recipisă pe care se află semnătura lui Rodica Baștea, susținând că sunt diferențe mari între această semnătură și cea de pe contractul de reprezentare. Avocatul Octavian Popescu, cel care reprezintă atât familia Iohannis, cât și pe Rodica Baștea, a cerut respingerea cererii în probațiune, susținând că nu s-a pus în discuție acest aspect până acum. Cererea a fost admisă de magistrați.

 

Legat de faptul dacă va verifica sau nu veridicitatea contractului de reprezentare încheiat între Rodica Baștea și avocatul Octavian Popescu, instanța a rămas în pronunțare, urmând să anunțe decizia pe 4 octombrie. Următorul termen al procesului va fi pe 7 decembrie.

 

Elisabeta Antonescu și Ioan Oargă, doi dintre proprietarii imobilului revendicat și pierdut în primă instanță de președintele Iohannis, au fost prezenți la proces. Cei doi au două apartamente la primul etaj al casei aflate în dispută, ambii având 84 de ani. ”Stăm în această casă de 55 de ani. Ne-am mutat în 1961 în calitate de chiriași în casă și am cumpărat-o în 1997. În 1999 ne-au anulat contractele de vânzare-cumpărare fără să ne anunțe. Vom merge și la CEDO dacă e nevoie. ”

 

 

 

D.G.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii