Web Analytics
scris miercuri, 13.03.2024

Elevul de 15 ani care și-a bătut diriginta este liber să se întoarcă în şcoală

Elevul de clasa 8-a din Târgu Mareș, care a fost reținut de Poliție pentru 24 de ore după ce și-a bătut diriginta, se poate întoarce liniștit la locul faptei. El a fost lăsat în libertate, deși loviturile aplicate profesoarei au trimis-o pe femeie în spital.

Elevul de 15 ani care și-a bătut diriginta este liber să se întoarcă în şcoală

Citește și: Sindicatele din învățământ, alarmate de violența care a izbucnit în școli


Cadrele didactice de la liceul unde învață acest adolescent sunt șocate de decizia autorităților și spun că un incident similar sau chiar mai grav se poate întâmpla oricând. Înainte de a fi eliberat, elevul agresor, în vârstă de 15 ani, a fost audiat în prezența unui avocat și a mamei sale. Înaintea agresiunii, el a avut o dispută cu diriginta, pe care a acuzat-o că a făcut demersuri pentru a i se scădea nota la purtare. După altercația cu diriginta, elevul s-a urcat pe un dulap din clasă și a trecut la amenințări. „De acum înainte, așa îți vor fi toate orele. Și ție, și celor care au contribuit, nu mă mai repet. Cheamă directoarea că vreau să vorbesc cu ea. Cheam-o aici!”, a pretins el.
După ce a fost scos de poliție din școală, el s-a întors în unitatea de învățământ, unde a bătut-o cu pumnii și picioarele pe dirigintă, în fața mamei sale și a paznicilor școlii, care nu au îndrăznit să intervină.

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an


„Mâine poate vine înapoi, pentru că e învățământ obligatoriu și are toate drepturile. Credeți că mă simt confortabil cu această legislație? Nu se poate să se ajungă în situația în care profesorilor să le fie frică să intre la ore. Oricum ar fi, sunt dispusă să încerc toate variantele. Dacă nu voi reuși, va fi de răsunet”, a declarat directoarea unității de învățământ.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...