Web Analytics
scris marți, 12.03.2024

Sindicatele din învățământ, alarmate de violența care a izbucnit în școli

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) subliniază necesitatea unei abordări strategice pentru contracararea fenomenului de violență în școli. Organizația accentuează importanța implicării nu doar a sistemului educațional, ci și a familiilor și autorităților publice în acest demers educativ, potrivit Evz.ro.

Sindicatele din învățământ, alarmate de violența care a izbucnit în școli

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an

Prin urmare, FSLI atrage atenția asupra acestui risc continuu al bullying-ului și agresiunilor care pot avea loc în orice instituție de învățământ din România.

„Sistemul de educaţie din România îşi arată din nou vulnerabilitatea în faţa cazurilor de violenţă şi abuz, fie că vorbim despre situaţia de la Şcoala «Nicolae Titulescu» din Capitală sau de cazul profesoarei din cadrul Colegiului Naţional «Alexandru Papiu Ilarian» din Târgu Mureş care a fost bătută cu pumnii şi picioarele de un elev.

Ambele situaţii ne arată că deşi avem cadrul legislativ prin care să prevenim şi să combatem astfel de situaţii, ceea ce lipseşte este coerenţa unei strategii clare de conştientizare şi de intervenţie”, afirmă reprezentanţii FSLI, marţi, într-un comunicat de presă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *