Web Analytics
scris vineri, 16.02.2024

Elevii se filmează pe Tik-Tok la ore. Dumitru Tudosoiu: „Dacă au telefoane, să respecte regulile!”

Profesorii predau, iar elevii se filmează pe Tik-Tok. „Faci live când ești și cu profu?”, iar eleva răspunde: „N-am oră atât de importantă!”. „Dă-mi tap-tap, apăsați pe ecrane, distribuiți live-ul”. „Lasă telefonul, te rog!”, spune profesoara. Băiatul susține că e închis, dar filmarea nu se oprește. Acestea sunt o parte din discuțiile pe care le au unii elevi în timpul orelor și care au început să fie postate tot mai frecvent pe rețelele de socializare. Sesizări au fost și în Argeș, despre care am discutat cu inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

Elevii se filmează pe Tik-Tok la ore. Dumitru Tudosoiu: „Dacă au telefoane, să respecte regulile!”

„Am avut o grămadă de situații de acest fel încă de la începutul anului școlar, vorbesc din septembrie. Am vorbit cu colegii mei directori la ședința cu directorii și i-am rugat frumos, în baza regulamentului, să instituie următoarea regulă: la începutul orei, oricare ar fi ea, elevii să își pună telefoanele la un dulăpior sau într-un loc special amenajat pentru ca în timpul desfășurării orei de curs să nu aibă telefon. Vă dați seama că lucrul acesta prin anumite zone n-a prins, adică elevii n-au respectat îndrumarea. Mi-aduc aminte, am participat la o ședință cu părinții la Colegiul Brătianu, unde nu că eram eu părinte de copil al sistemului de învățământ, ci pentru că cei mai mulți părinți din clasa aceea au solicitat doamnei diriginte să le desemneze locul unde copiii să pună telefonul la începutul orei. În recreație, dacă ei vor să și-l ia de acolo și să-l folosească, este ok, dar în timpul orei să nu aibă telefoane”, ne-a declarat Dumitru Tudosoiu.
De atunci nu a mai primit o sesizare anume, „dar și dacă există legată de această chestiune sau dacă se întâmplă acest lucru, cumva se reglează la nivelul unității de învățământ. Adică, acolo, directorul unității sau dirigintele cheamă părinții la școală, le explică părinților ce s-a întâmplat, astfel încât să își învețe copilul, fie să nu-i mai dea telefonul deloc. Dacă are telefon, să respecte regulile!”, a punctat inspectorul școlar general.

Citește și Alpinistul piteştean Teofil Vlad, la -57 grade Celsius, în Antarctica: „Este un pustiu de gheaţă”

Citește și Eleva bătută în excursia din Polonia, audiată două ore la DIICOT

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *