Web Analytics

Elevii români au obţinut locul I la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori

de | 13.09.2023 20:33 | Actualitate, Home

Echipa României a ocupat locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, ediție la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei.

Citește și: Mari actori şi mari regizori au venit la Festivalul de film de la Câmpulung


„Astăzi, 13 septembrie 2023, la Kutaisi, Georgia, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, ediție la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări. România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de țări participante și rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele șapte ediții anterioare!
Echipa României a obținut o medalie de aur și trei de argint: Iorgulescu Andrei Paul, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de aur; Neacşu Matei, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de argint; Petrean Roland, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău – medalie de argint; Mureşan Luca Valentin, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare – medalie de argint.

Citește și: Poiana Culturală Câmpulung, cel mai mare proiect finanţat de ministra Raluca Turcan


Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica, Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești; Bogdan-Ioan Popa, Universitatea București”, scrie Ministerul Educaţiei pe Facebook.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *