Web Analytics

Elevii de la „Zinca Golescu” au marcat Ziua Națională la Muzeul Județean Argeș 

de | 1.12.2022 09:12 | Actualitate, Cultură, Home

Seria de activități organizate de instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Argeș prin care este celebrată Ziua Națională a debutat, marți, 29 noiembrie, la Muzeul Județean Argeș cu un simpozion dedicat semnificației zilei de 1 Decembrie.

În fața unui public numeros, elevi și corul Colegiului Național „Zinca Golescu”, însoțiți de profesorii Dragoș Cornel, Marius Cîrjan și Eugenia Zgreabăn, au prezentat lucrări despre această zi istorică a existenței românismului și au interpretat mai multe melodii patriotice.

„Mă bucur să mă aflu în mijlocul dumneavoastră și mă bucur mult să avem o serie de oaspeți în cadrul Muzeului Județean Argeș, o instituție reprezentativă pentru cultura argeșeană. Într-o eră a globalizării, identitatea națională este un bun din ce în ce mai de preț. Este un bun cu care să ne mândrim și pe care trebuie să îl amplificăm ori de câte ori avem ocazia. A fi român ar trebui să fie o mândrie pentru fiecare dintre noi. Ar trebui să luăm în serios lucrurile care ne definesc ca nație pentru că istoria este cea care ne-a făcut ceea ce suntem. Vă urez, dragi copii și invitați, La Mulți Ani de Ziua României și să dea Dumnezeu ca țara noastră să fie ferită de lucrurile rele”, a declarat Adrian Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

„Noi am căzut de acord ca elevii să vorbească mai mult decât noi, pentru că aceste eveniment sunt pentru ei. Eu vreau să le mulțumesc cadrelor didactice pentru faptul că împreună cu elevii pe care îi coordonează au răspuns pozitiv invitației noastre la toate evenimentele prin care am încercat să marcă zilele importante din istoria națiunii noastre și pentru faptul că, iată, elevii sunt crescuți în acest spirit frumos al românismului”, a transmis și Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *