Web Analytics

Elevii de la “Dinu Lipatti” au fost la Torino

de | 16.06.2022 12:30 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

Grație unui Proiect Erasmus+, mai mulți elevi din clasa a XI-a, arte plastice, din cadrul Liceului “Dinu Lipatti” din Pitești au fost, în luna mai, la Torino. Pe parcursul celor 19 zile de mobilitate au fost organizate activități diverse, atât teoretice, cât și workshopuri, lucru pe echipe, vizite, finalul constând într-un proiect realizat de elevii piteșteni. Elevii și-au consolidat cunoștințele lingvistice, având în vedere că la liceu ei deja învață limba italiană și engleză, dar și-au dezvoltat şi abilitățile de comunicare în echipă cu membri din națiuni și culturi diferite.

La partea pragmatică a mobilității, “bombardată” de noutăți informaționale, s-a adăugat latura culturală, care a însemnat vizitarea unor locuri speciale, cum ar fi Muzeul Egiptean, Muzeul cinematografiei, Galeria de Artă Modernă, Castelul Venaria, Muzeul Rivoli.

Citește și Profesorii de la Liceul Dinu Lipatti sunt mândri de viitorii arhitecți ai Piteștiului

Proiectul Erasmus+ KA 122-VET ArtSkills – dezvoltarea de competente relevante pentru piața muncii internațională în domeniul plastică și arhitecturăeste un proiect finanțat de Comisia Europeană și prevede dezvoltarea abilităților antreprenoriale și de a avansa în carieră, (utile pe piața muncii în domeniul artei și arhitecturii), pentru minimum 30% dintre elevii din clasele a IX-a și a XI-a. Partenerii din proiect, Tellus &Didaxe, sunt organizații VET (cu experiență în domeniul ocupării forței de muncă) iar elevii au oportunitatea de a lua contact cu realitățile din arhitectura și arta plastică din Salamanca (Spania) și Torino și vor avea acces la activități de practică în instituții europene, un mare avantaj pentru viitorii specialiști ai domeniilor artistic-grafic/desenator tehnic/artă textilă.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *