Web Analytics

Elevi şi profesori din patru ţări la Şcoala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” în cadrul unui proiect european

de | 24.10.2019 13:26 | Actualitate

O delegație de elevi și profesori din patru țări (Polonia, Turcia, Bulgaria și Italia) se află în aceste zile în Argeș. Prin proiectul Erasmus+ ”Social Media Natural Learning”, Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” din Pitești, ce este parteneră în acest proiect european, găzduiește în perioada 21-25 octombrie o delegație de 41 de persoane, compusă din 24 de elevi și 17 cadre didactice însoțitoare. Oaspeții din cele patru țări partenere în proiectul european au fost primiți în mod tradițional de către elevii școlii, cu pâine și cu sare. Prin acest proiect se promovează și cultura și tradițiile argeșene. Oaspeții din cele patru țări au aflat mai multe despre Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”, una dintre cele mai performante din Argeș, inclusiv despre performanțele și activitățile elevilor de aici.
Proiectul denumit Erasmus+ „Social Media-Natural Learning Environment” se derulează în perioada 10 octombrie 2018 – 31 octombrie 2020 la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Piteşti și este finanțat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), cu sprijinul Comisiei Europene, cu un buget de 26651.00 euro.
În cadrul acestui proiect, școala piteșteană este parteneră, alături de alte patru școli din străinătate: Istituto Comprensivo Lombardo Radice, din Caltanissetta (Italia) Osnovno Uchilishte „Dimităr Blagoev”, din Veliko Târnovo (Bulgaria) Skola Pastawowa im. Ks Adolfa Chojnackiego din Zagorze (Polonia) şi Ozel Oguzhan Ozkaya Ortaokulu, din Izmir (Turcia).
Scopul principal al proiectului este acela de a oferi elevilor modalități alternative de petrecere a timpului liber, deoarece aceștia își pierd mult timp folosind medii sociale și alte instrumente de internet.
Proiectul vizează, de asemenea, reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor prin strategii și metode care îi pot motiva să-și termine studiile și să-i pregătească pentru a-și începe viitoarea educație, să devină membri activi și responsabili ai comunităților în care trăiesc.
Proiectul european se va finaliza pe 30 august 2020.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii