Web Analytics

Egolatria de Facebook şi autopupatul în fund al politicienilor

de | 4.11.2021 13:58 | Actualitate, Opinii

Jocul greșeala așteaptă, spun antrenorii și microbiștii deopotrivă. La fel e și în politică, poți să fii indolent și mediocru, dacă adversarul greșește și ești la ușă, țuști pe ea și apoi pe funcție. Până se redeschide ușa și cazi de pe scaun, produci efecte și bruiaje într-un sistem care deja are deficit de oxigen și e intubat în proporție de 90%. În plus, chiar dacă pici la un moment dat, rămâi cu funcția în CV cât să fii promovat într-o alta, ca demnitar sau înalt funcționar public. Pe acest principiu, că jocul greșeala adversarului așteaptă, a ajuns mediocrația să omoare România. De Covid, dar mai ales de prostie.

Citește și FLORIN CÎŢU: “În premieră, România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor”

Mă uit ce se întâmplă și în plan local, că doar provincia însumată din felii reprezintă patria cea mare. Politicieni de toate culorile fac maraton de egolatrie pe Facebook. Cei mai mulți au rămas în paradigma autopupatului în fund. Sunt la fel de creativi ca maimuța care își bagă degetele în nas după ce mai înainte și-a sondat adânc fundul cu ele. Dacă tot nu se înghesuie prostimea să-i laude, își fac singuri selfie la deșteptăciune și apoi o împrăștie cu bidineaua pe rețelele sociale. Nu realizează că astfel se devoaleză în toată splendoarea lor, ca profil public, social, moral și intelectual. D’aia îi și tamponează poporul în comentariile la postări, de nu mai prididesc bieții politruci să le șteargă. Oamenii îi fac cu ou și cu oțet și nu există trafalet să-i albească.

Citește și Dr. Aron Andrei: „Problemele politice au avut întâietate în faţa celor de sănătate publică”

Când nu se pupă singuri pe fotografie, unii devin analiști pe colacul de la toaletă, iar alții Arsenie Boca în reluare. Mai sunt unii caraghioși care devin agenți de travel pentru istoria și frumusețile județului, luate, cu copy-paste de pe Wikipedia, iar alții care se laudă că fac autostrăzi și Molivișuri la care n-au niciun merit, sunt doar niște jalnici atârnători. Oamenii îi miros, că nu e greu să miroși impostorul care fraudează bunul-simț și se prezintă altfel decât e în realitate. De asta și atunci când cad nu înțeleg ce și de ce li se întâmplă și îi aduni de pe jos ca pe cioburile murdare. De ce le place politicienilor să se pupe în fund? Fiindcă au rămas fără miros. Altfel ar avea un minim instinct de conservare cât să nu se otrăvească singuri.

Citește și Alina Gorghiu: „PSD-AUR și USR vor, nu vor, trebuie să își asume responsabilitatea pentru instabilitatea politică de acum”

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Eu ca cititor n-am inteles nimic, n-am.identificat nici macar o persoana care sa corespunda celor descrise. un articol scris degeaba.Da frate nume, exemple sa inteleaga si cititorul ceva..