Web Analytics

Edu.ro publică rezultatele repartizării computerizate pentru absolvenții de gimnaziu

de | 10.07.2020 09:33 | Actualitate

Astăzi, elevii care au susținut Evaluarea Națională află la ce liceu au fost admiși, în urma repartizării computerizate. 

Candidații pot vedea la ce liceu au fost repartizați pe site-ul admitere.edu.ro.

Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu la liceu are loc astăzi. Potrivit calendarului de admitere anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 13-20 iulie, candidații trebuie să își depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați.

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile județene situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere la liceu va începe în 24 iulie.

Potrivit Ministerului Educației, statistica arată că dintre cei 160.663 candidați prezenți la Evaluarea Națională, inclusiv etapa specială, 122.357 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76.20%. Dintre aceștia, 892 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

Cum se realizează repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu 2020

„După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine și actualizarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 10 iulie”, a anunțat ministerul.

Admiterea la liceu se face pe baza mediilor obținute la examenul de Evaluare Națională și a celor obținute de elevi în anii de gimnaziu.

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai mare medie.

La repartizare, algoritmul caută în lista sa de opțiuni a unui candidat prima opțiune validă la care există locuri libere. Dacă prima opțiune este validă și există locuri pentru locul respectiv, atunci candidatul este considerat admis. Dacă elevul nu mai are loc la liceul și profilul pentru care a optat prima dată, algoritmul analizează a doua opțiune.

Dacă absolventul de gimnaziu nu are loc la niciuna dintre opțiunile exprimate pe listă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii