Web Analytics

Editura Trend e în trend cu… banul public

de | 28.02.2019 14:03 | Actualitate

# Firma care a vândut ghidul cu greşeli al lui Cocea, client de mare valoare pentru autorităţi şi unităţi de învăţământ # Editura Trend a scos, printre altele, și manualul auxiliar pe coperta căruia educatoarea Daniela Petre l-a trecut coautor pe inspectorul general școlar Dumitru Tudosoiu

În ediţiile anterioare v-am prezentat o nouă apariţie editorială, semnată de însuşi directorul Direcţiei de Cultură Argeş, Cristian Cocea, lucrarea „ARGEŞ şi MUSCEL – ghid turistic şi cultural”. Dincolo de aspectele menţionate referitoare la distribuţie şi conţinut (la greșelile de conținut, să fim foarte clari!), dar şi la modul în care a fost comentat un demers jurnalistic, teoretic nu prea îndepărtat în timp de activitatea directorului, este de prins în atenţie şi pionul care a deschis jocul de distribuire a volumului. De ghidul lui Cocea s-a ocupat Editura „Trend” din Piteşti, iar de vânzare firma Trend New Communication. Iar aceasta este prinsă în sistemul de achiziţii publice din anul 2010, timp în care a devenit un fel de aspirator de bani publici.

Trend este firma unei foste șefe de cabinet prefectural

În perioada de când s-a înregistrat în SICAP, sistemul prin care se derulează achiziţiile publice, Trend New Communication, reprezentată prin fosta şefă de cabinet prefectural Cristina Stroescu, a câştigat aproape şaptezeci de proceduri de cumpărare directă. Adică pe cele care nu presupun neapărat selecţii de oferte şi nicidecum licitaţii. Având 84 de repere publicate în catalogul electronic, Trend New Communication a reuşit anul trecut să facă peste 70 de tranzacţii prin SICAP – cumpărări directe, o mică parte dintre acestea fiind cu dus-întors, adică cu condiţii neacceptate, dar asupra cărora s-a revenit cu succes.
Estimativ, firma din Piteşti a obţinut peste o sută de mii de lei de la primării, şcoli şi grădiniţe, dar şi de la Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar. Iar legătura cu cei de la ISJ Argeş nu este de ieri, de azi, în condiţiile în care firma a lansat pe piaţă în urmă cu patru ani „Ghid pentru desfăşurarea activităţilor psihomotrice în grădiniţă”, lucrare realizată de Daniela Petre şi avizată inclusiv prin apariţia drept coautor de către „generalul” Dumitru Tudosoiu. Că relaţiile sunt bune în continuare o dovedeşte şi faptul că anul trecut Trend New Communication a vândut Inspectoratului Şcolar bannere, roolup şi mape de prezentare în valoare de 2.725 lei şi cărţi de vizită de 1.848 lei.

Printre clienți – DGASPC, Consiliul Local Pitești, comuna Bradu

Tot anul trecut, cele mai mari sume de tranzacţie au avut fiecare valoarea de 19.050 de lei, fiind vorba despre ghidul lui Cocea destinat Câmpulungului şi întregului judeţ Argeş, reprezentat de Consiliul Judeţean. Printre clienţi s-au mai aflat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş cu materiale educative de 4.492 lei, municipiul Piteşti, cu servicii de publicitate de 13.000 de lei şi informare şi publicitate pentru proiectele PNDL de 4.500 de lei, comuna Bradu şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” cu pachete de 1 Iunie (câte 10.000 de lei fiecare), dar şi Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Prahova, care, în schimbul a 2.280 de lei, a primit de la Trend New Communication procese-verbale de constatare a contravenţiei.
Zilele acestea, firma din Piteşti aşteaptă finalizarea unei alte tranzacţii, având drept client Consiliul Local al municipiului reşedinţă de judeţ. Este în deliberare oferta de 21.350 de lei pentru servicii de promovare, diseminare, exploatare-proiect POCA. Piteştiul trebuie să răspundă până pe 27 februarie.
Cătălin I. Butoiu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Artocol servit, a suparat ea pe cineva… ce sume sunt astea? Adevaratii hoti fura ca in codru, milioane de euro din hartii si tu te legi de cateva mii de euro facute in 8 ani… chiar atat de atrofiat sa ai simtul penibilului?