Web Analytics
scris miercuri, 11.01.2023

Ecuadorul a raportat primul caz de gripă aviară la om

A fost raportat primul caz de gripă aviară la om, în Ecuador. Este vorba despre o fetiță de 9 ani, care a fost depistată cu gripă A-H5 (gripa aviară), la câteva săptămâni după declararea urgenţei sanitare în ţară şi depistarea acestei boli în fermele de păsări.

Ecuadorul a raportat primul caz de gripă aviară la om

Citește și: Actrița Ada Dumitru de la „Survivor” este fiica vitregă a lui Bebe Cotimanis

Ecuadorul a raportat, marţi, primul caz de gripă aviară la om, la câteva săptămâni după declararea urgenţei sanitare în ţară şi depistarea acestei boli în fermele de păsări, informează AFP, citat de News.ro „Primul caz de gripă A-H5 (gripa aviară) a fost confirmat la o fetiţă de nouă ani din provincia Bolivar. Bănuim că infecţia a fost transmisă prin contact direct cu păsările purtătoare de virus”, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Citește și: Raport ținut sub preș. Efectele ascunse ale vaccinurilor anti-Covid 

Ecuadorul a declarat urgenţă sanitară de 90 de zile pe 30 noiembrie, după detectarea unui focar de gripă aviară în fermele de păsări din provincia Cotopaxi, învecinată cu Bolivar, unde a fost detectat luni un focar. Ministerul a subliniat că „până în prezent, nu au fost raportate alte cazuri umane”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită