Echipamente noi la Spitalul din Curtea de Argeș

de | 6.05.2020 18:27 | Actualitate

 

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Ion Ștefan a semnat astăzi, 6 mai, contractul pentru achiziționarea, în regim de urgență, de noi echipamente, în valoare de 609.150 lei (fără TVA), pentru dotarea și echiparea Ambulatoriului din Curtea de Argeș, necesare tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19.

Proiectul de achiziții de echipamente medicale este derulat de MLPDA prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, pentru dotarea spitalelor din România, în contextul luptei anti-COVID 19.

În cadrul proiectului, vor fi achiziționate: zece paturi ATI-STRYKER, o stație centrală monitorizare funcții vitale cu zece monitoare, un sistem de sterilizare automat (pentru spații închise), două injectomate (pompe tip seringă cu funcții de dozare).

”Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Ambulatoriului din Curtea de Argeș și dotarea cu aparatură, respectiv echipamente medicale de înaltă performanță necesare unui act medical de calitate. Numai prin sprijinirea sistemului medical românesc putem învinge, mai repede, efectele pandemiei”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

Investițiile pentru Ambulatoriul din Curtea de Argeș vor continua, urmând să mai fie achiziționate echipamente medicale în valoare de 9.284.666,78 lei.

În acest context, Ministerul Lucrărilor Publice, prin Autoritatea de Management a POR, îi îndeamnă pe toți beneficiarii care au contracte în derulare în cadrul Axei Prioritare 8 (Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale) să apeleze cu încredere la personalul AM POR pentru a identifica împreună soluții similare și rapide pentru cât mai multe proiecte, astfel încât să poată asigura tratament adecvat pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii