Web Analytics

Echipa României, locul al treilea la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

de | 6.08.2022 19:23 | Actualitate, Home

Echipa României, formată din patru elevi de la licee din Bucureşti, Timişoara, Roman şi Târgu Jiu, a obţinut locul al treilea la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Au fost prezenți elevi din 47 de ţări, iar românii au fost la înălțime. Doi dintre ei au fost printre cei mai buni și la alte discipline.
Astfel, Mihai-Alexandru Bratu, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a obţinut medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică şi medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie, unde România a obţinut locul 3 mondial.
Vlad-Ştefan Oros, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, a obţinut argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică și aur la Olimpiada Internaţională de Fizică, unde România a obţinut locul 2 mondial, după China şi înaintea SUA.
Nicoleta Dobrică, de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, Bucureşti, a fost medaliată cu bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, iar Rareş Polenciuc de la Colegiul Naţional “Roman Vodă” din Roman a participat în lotul României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

Citește și: PSD instituie, la propunerea preşedintelui Ion Mînzînă, Bursa de Excelenţă Şerban Valeca – 10.000 de lei pentru elevul din Argeş cel mai bun la o olimpiadă internaţională


„În ordinea punctajelor totale obţinute, echipa României s-a clasat pe locul 3, din 47 echipe participante. Locul întâi a fost ocupat de echipa SUA”, a scris pe Facebook Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.
Foto: Facebook

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *