Web Analytics

Echipa PSD Argeş, prezentă de Rusalii la ziua comunei Hârseşti

de | 7.06.2023 14:01 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

A fost veselie mare la Hârsești, duminică, 4 iunie, când comuna a împlinit 399 de ani de la prima atestare documentară. Locuitorii au îmbrăcat haine de sărbătoare și s-au strâns să sărbătorească și Rusaliile, și Sărbătoarea Călușului, obicei străbun adus în tropote de călușarii din Hârsești, vestiți datorită măiestriei lor, și de călușarii din alte zone ale Argeșului și din Olt.

Festivitatea a început cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Una dintre familiile premiate a fost cea a fostului vătaf de călușari din Hârsești, Ilie Ciucă. De altfel, vătaful de călușari a fost invitat de gazde să danseze pe scenă și a făcut-o pe o melodie interpretată chiar de nepoata lui. Apoi, ansambluri populare și artiști cunoscuți din Călinești, Vlădești, Albeștii de Argeș, Boteni, Stâlpeni, Bogați, Popești, Recea, Rociu, Lunca Corbului, Bârla și Stolnici au încântat publicul numeros de la Hârsești, iar prezentatori au fost Loredana Costache, directoarea Căminului Cultural din localitate, și jurnalistul Constantin Pașol de la Antena Satelor. Gazda evenimnetului, primarul Ionel Moloiu, i-a invitat pe scenă pe oficialitățile județului.

Din echipa PSD prezentă la eveniment au făcut parte Ion Mînzînă – președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, deputatul Simona Bucura-Oprescu – secretar executiv PSD Argeș, senatorul Cristina Stocheci, vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu, primarul Ion Dumitru de la Albota, viceprimarul Claudiu Stan de la Rociu, consilierii județeni Cristina Popa și Bogdan Bălan, precum și secretarul tehnic Andreea Călinescu-Oner. „Rusaliile la Hârsești au fost, ca de obicei, de basm! Felicitări primarului Ion Moloiu și locuitorilor din Hârsești!”, a transmis PSD Argeș.
Nu trebuie uitate nici numele artiștilor care au cântat la eveniment, e vorba de Elisabeta Turcu, Mihaela Chirițescu, Daniela Bărbuceanu, Diana Lică Țițirigă, Georgiana Gavrilă, Creola Stanciu și George Mărgineanu.
Sărbătoarea s-a încheiat în acordurile orchestrei „Doina Argeșului” și cu un spectaculos foc de artificii.
M.S.

Citește și Ovidiu Puiu (PSD Argeș): “Miza rămâne aceea de a repune educația pe baze solide”

Citește și Bucurie pentru elevi! Cea mai modernă sală de sport din sudul judeţului a fost inaugurată la Hârseşti

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *