Web Analytics

Echipa de robotică de la Câmpulung realizează viziere de protecţie din banii strânşi pentru competiţii

de | 9.04.2020 13:25 | Actualitate

Exemplu de solidaritate! Sunt elevi de liceu și se implică în lupta contra infecției COVID-19. Echipa de robotică a Liceului „Dinicu Golescu” din Câmpulung, „Watt’s Up”, realizează viziere la imprimanta lor 3D, pe care le donează autorităților. Până acum, ei au realizat în jur de 30 de viziere, iar 22 dintre ele au fost donate Jandarmeriei Câmpulung, restul au ajuns la doctori. Pentru că numărul cererilor este foarte mare, echipa „WATT’s Up” a cumpărat a doua imprimantă cu banii proveniți dintr-o strângere de fonduri.
Mihai Săvulescu, elev în clasa a XI-a la Liceul „Dinicu Golescu”, este unul dintre membrii echipei de robotică și se ocupă personal de realizarea vizierelor de protecție. „Am cumpărat prima imprimantă pentru laboratorul de robotică de la școală, acum ne folosim de ea ca să printăm măști. Am început acest proiect prin Fundația Nație prin Educație. Am văzut într-un anunț pe Facebook și ne-am înscris și noi. Printam o singură mască în 7 ore, dar am ajuns să printăm 4 măști în 7 ore. Am reușit să strângem, între timp, niște fonduri și am achiziționat și a doua imprimantă, ar trebui să ajungă în cursul acestei săptămâni sau săptămâna următoare și o să continuăm producția. A doua imprimantă a costat în jur de 3500 lei”, ne-a povestit tânărul de 17 ani.
În momentul în care elevii vor avea un număr considerabil de măști, acestea vor fi donate cadrelor medicale, deoarece ele sunt în prima linie în lupta împotriva virusului COVID-19. După aceea, surplusul de măști va fi distribuit și persoanelor interesate. „Ne-au contactat destul de multe persoane care doresc măști și le-am spus că o să le donăm, dar întâi să le avem. Încercăm să ajutăm cât de mult comunitatea, poate scăpăm cât mai repede de acest virus sau măcar reducem numărul de cazuri”, a adăugat elevul Mihai Săvulescu.

„Banii au fost din fondurile echipei, cei pe care îi aveam strânși pentru competiții”

Materialele necesare pentru realizarea unei viziere sunt elasticele, plasticul și foliile transparente. „La început nu aveam mare lucru, am dat comandă de 6 role de plastic, 80 metri de elastic și peste 100 de folii. Banii au fost din fondurile echipei, cei pe care îi aveam strânși pentru competiții. Măștile sunt gratuite”, a explicat tânărul.
„Watt’s Up” este una dintre cele patru echipe de liceeni care au reprezentat România la Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, Statele Unite, în primăvara lui 2019. Tinerii liceeni mai sunt cunoscuți și pentru robotul „Mugurel”, pe care l-au construit, în 2018, la Concursul Național pentru Robotică. Echipa are în jur de 30 de membri, cu tot cu mentori. La cele două imprimante 3D vor lucra doar doi membri ai echipei, de acasă, întrucât imprimanta printează singură, dar trebuie supravegheată. „Sunt eu și încă un băiat, care o să primească a doua imprimantă. Ne mai ajută domnul profesor Octavian Dumitrașcu cu câte un sfat, iar echipa de marketing din cadrul «Watt’s Up» realizează postările de pe paginile de socializare”, ne-a mai spus Mihai Săvulescu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii