Web Analytics
scris marți, 05.03.2024

Echipa de robotică ARRA, din Pitești, va reprezenta România la Campionatul Mondial din SUA

Echipa ARRA, din Pitești, va reprezenta România la unul dintre cele mai mari evenimente internaționale de robotică pentru copii: FIRST Championship Houston (https://www.firstchampionship.org/). Competiția va avea loc în SUA, în perioada 17 – 20 aprilie 2024. Vor participa peste 100 de echipe din toată lumea, adică cele mai bune echipe calificate din peste 50 de țări.

Echipa de robotică ARRA, din Pitești, va reprezenta România la Campionatul Mondial din SUA

„Invitația de a concura pentru țara noastră este o mare onoare și bucurie, dar în același timp o responsabilitate”, au transmis reprezentanții echipei. Membrii echipei ARRA sunt: Laura Ionescu, Matei Dumitrescu, Ilinca Tolos, Victor Coaca, Clara Curea și Tudor Dumitru. Ei sunt Campionii României la concursul educațional FIRST® LEGO® League România 2024 (sezonul MASTERPIECE).

Citește și O echipă de elevi din Piteşti – premiu important la Campionatul mondial de robotică din Houston

„Premiul de „Campioni” este cel mai prestigios obținut în cadrul competiției educaționale și se acordă echipei care întruchipează experiența FIRST® LEGO® League prin însușirea pe deplin a valorilor fundamentale FIRST®, atingând standarde de excelență atât la proiectul de inovare, la prezentarile echipei cât și la performanța robotului.

FIRST® LEGO® League este un program dedicat copiilor și tinerilor (4 – 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), printr-o abordare practică, distractivă și captivantă. Participanții la FIRST® LEGO® League dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor din lumea reală în cadrul unui program global de robotică, ce îi ghidează și ajută pe elevii și profesorii de astăzi să construiască împreună un viitor mai bun”, mai transmit reprezentanții echipei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *