Web Analytics

DURERE FĂRĂ MARGINI pentru doi frățiori din Argeș! Și-au pierdut familia pentru a doua oară

de | 24.10.2021 13:05 | Actualitate

Oare cu ce poate greşi un copil ca destinul să îi ia de lângă el familia ? Cât de crunt trebuie să fie destinul să oblige doi copii să sufere în câţiva ani disparaţia părinţilor şi apoi disparaţia celor doi bunici care le-au devenit părinţi după ce mama şi tatăl lor au dispărut fulgerător din viaţa lor? Povestea destinului tragic pe care doi fraţi din Piteşti îl îndură începe acum şase ani. Nimic nu părea că va tulbura viaţa unei fetiţe de doi ani şi a frătiorului ei de 11 ani , care trăiau fericiţi lângă cei mai iubitori părinţi, când un accident de maşină i-a lăsat pe cei doi fraţi orfani. Mici şi fără părinţi, cei doi copii au luat viaţa de la capăt lângă bunicii lor paterni. Cu greu, căci băieţelul de 11 ani a avut nevoie ani în şir de consiliere psihologică pentru a accepta că mama şi tatăl lui nu mai sunt lângă ei.

CITEȘTE ȘI: Amenzi usturătoare într-o sală de jocuri și într-un restaurant din Pitești

Pensionari şi cu inima zdrobită de suferinţa de a-şi pierde fiul şi nora, bunicii paterni i-au înconjurat pe cei doi nepoţei cu dragoste şi multă veselie. Cei doi bunici erau cunoscuţi ca două suflete pereche care au trecut de mână şi cu credinţă peste cea mai mare dramă care i se poate întâmpla unui părinte – moartea propriului fiu.

Ca să poată face faţă nevoilor celor doi nepoţi, bunicul Nae Nicolaescu, pensionar fiind, a început să lucreze şofer la firma la care lucra fiul lui înainte de tragedie. Cu dragoste, înţelegere şi multă iubire, bunicul şi bunica au reuşit să readucă fericirea în viaţa celor doi fraţiori. Până în data fatidică de 18 octombrie, când bunicul lor drag a murit la Spitalul Judeţean Argeş din cauza Covid 19. A murit brusc aşa cum şi fiul lui dispăruse în urmă cu 6 ani. Bunica, deşi testată negativ, a fost obligată să rămână în izolare, dar nu a reuşit să vieţuiască fără cel cu care şi-a împărţit întreaga viaţă decât o zi. Pe vremuri se spunea că a murit de inimă rea, atunci când de suferinţă unui om îi ceda inima. De inimă rea a murit şi bunica pe 19 octombrie. Toată lumea care îi cunoştea pe cei doi bunici ştie câtă veselie şi bunătate emanau aceşti oameni, câtă iubire şi-au dăruit de-a lungul vieţii. Au trăit împreună, împreună au trecut peste tragica dispariţie a fiului lor şi au făcut şi imposibilul pentru ca cei doi nepoţi să simtă că şi-au recuperat familia. Acum, după moartea celor doi bunici, nepoţii au rămas din nou fără familie, primind iarăşi o nemeritată lovitură . Le-au fost mereu aproape două femei de nota 10, care au refuzat să li se facă numele public, deşi sunt două doamne pe care, poate,  tot oraşul le cunoaşte.

CITEȘTE ȘI: A furat mașina de la rude și a condus-o fără permis

Le respectăm dorinţa deşi ar trebui ca toată lumea să ştie cât de mult  contează două mâini întinse pentru viaţa celor doi copii loviţi crunt de destin. Conturile celor doi bunici sunt blocate. Copiii nu au acces la ele, iar bunicii au plecat în eternitate, fiind înhumaţi amândoi pe 21 octombrie. Au plecat împreună, aşa cum au şi trăit.  Aceleaşi două zâne bune, cei doi îngeri cu chip de femeie, se implică şi acum, dar noi toţi trebuie să ne dăm mâna pentru ca celor doi copii,  cărora destinul le-a luat tot, să nu  li se ia şi dreptul la o viaţă decentă. Copiii şi-au dorit să rămână cu bunicii materni, ambii de peste 80 de ani. Bunicul este în spital, la Craiova, iar bunica este ne transportabilă, locuind într-o localitate din judeţul Vâlcea. A fost deschis un cont pe numele bunicii materne, Elena Steliana Popescu pentru ca celor doi copii să li se asigure dreptul la o viaţă decentă. Au nevoie de susţinerea noastră, susţinere pe care nu avem cum să nu le-o oferim. Este un moment în care umanitatea îşi arată valoarea, căci fără umanitate oamenii nu se mai pot numi oameni. Fără solidaritate, suntem pierduţi cu toţii. Doar această minunată calitate a omului de a se solidariza în momente grele transformă omul în fiinţa lui Dumnezeu.

Vă rugăm să vă deschideţi sufletul pentru a aşeza în calea vieţii acestor copii, prea mult încercaţi de soartă, un pic de bine.

Contul pentru donaţii este deschis pe numele bunicii Elena Steliana Popescu şi este următorul –

RO69RZBR0000060013952892

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bună ziua
    As vrea sa știu date de contact al copiilor sau bunicii lor daca se poate pentru a oferi un ajutor în funcție și de necesitățile lor .
    Mulțumesc!