Amenzi usturătoare într-o sală de jocuri și într-un restaurant din Pitești

de | 24.10.2021 12:47 | Actualitate, Home

Verificările la restaurantele și sălile de jocuri din Pitești s-au lăsat cu amenzi usturătoare

În noaptea de sâmbătă, 23 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului și a celor sanitar-veterinare, la societăți comerciale cu obiect de activitate alimentație publică și săli de jocuri de noroc.

Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, aflăm de la IPJ Argeș, după ce au fost descoperite persoane care nu prezentau certificat verde și nici mască de protecție.

“În urma verificărilor, în incinta unei săli de jocuri de noroc din b-dul Petrochimiștilor au fost depistate persoane care nu dețineau certificat verde și nu purtau masca de protecție, motiv pentru care polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au aplicat o sancțiune contravențională reprezentantului societății, pentru faptul că a permis accesul, în incinta sălii, persoanelor fără certificat verde”, se arată în comunicatul IPJ Argeș.

Citește și A furat mașina de la rude și a condus-o fără permis

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au descoperit că, în incinta unui local din Pitești, a fost permis accesul în restaurant fără verificarea prealabilă a certificatului verde, iar cele 6 persoane identificate în interior nu își justificau prezența.

“Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a celor 6 persoane, ca urmare a nerespectării interdicției de deplasare și pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție, valoarea celor 12 sancțiuni fiind de 8.000 de lei.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au aplicat două sancțiuni contravenționale reprezentantului societății, pentru faptul că a permis accesul în incinta societății persoanelor fără certificat verde și a depășit programul de funcționare stabilit în H.G. 1090/2021″, mai transmite IPJ Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: amenzi,Covid,pitesti,restairant,Sala de jocuri

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...