Web Analytics

După un SOS pe Facebook, oamenii au sărit să ia în găzduire pe perioada gerului căţeii şi pisicuţele de la asociația Flaviei Ghiţu

de | 21.01.2021 13:23 | Actualitate

Inițiativă de suflet și încununată cu un succes neașteptat. Flavia Elena Ghițu, piteșteanca ce conduce Therapy Dogs and Cats, o asociație de protecție a animalelor, a avut inspirata idee de a lansa un SOS pe facebook, în speranța că va putea găsi găzduire, pe perioada gerului crunt din aceste zile, pentru o parte dintre animalele salvate de ea. În mod neașteptat, au sărit în ajutor mulți oameni. Unii au venit chiar de departe pentru a lua, pentru câteva zile, un animal și a-i oferi căldura căminului lor.
Citește și Prințesa Maya de Hohenzollern, la adăpostul de câini de la Mioveni
Citește și Germanii fac voluntariat la adăpostul de câini din Câmpulung

Au călătorit două ore ca să-l ia pe ”Domnul Râie”

„Din fericire, am avut o mare surpriză, nu ne-am așteptat. Ne gândeam că un câine- doi vor fi luați, dar oamenii au reacționat extraordinar și în total ne-au plecat 18 câini în foster. O persoană a luat șase pui. Au plecat toți câinii mici și cei cu blană scurtă, printre care două ogărițe găsite de noi numai piele și os, dar și cățeluși mai mari. Ceea ce ne-a permis nouă să mai băgăm pe alții în casă. Au rămas foarte puțini afară în aceste zile și doar cei care au blăniță, metiși de ciobănești și cei care rezistă mai bine la aceste temperaturi. Sigur că nu le-a fost nici lor ușor. Voluntarii și-au convins părinții, alți oameni ne-au sărit în ajutor, chiar și clinici veterinare precum cea a doamnei doctor Carmen Ștefănescu, iar cea de pe frații Golești, Animal Helps, ne-a sunat pentru pisicuțe. De la București au venit două persoane. Au călătorit după serviciu două ore să îl ia pe «Domnul Râie».
A fost o mare surpriză și un moment plin de entuziasm, să vedem că oamenii ne sunt alături, înțeleg riscurile și sar în ajutor; atunci și pe noi ne impulsionează. Este foarte important să vezi că ai sprijinul oamenilor și mai ales oameni de calitate. Au sărit elevi, și studenți, și adulți… Unii le-au făcut băițe animăluțelor în foster și a însemnat foarte mult. Ne-au trimis poze, filmulețe. Alt lucru care mi s-a părut foarte frumos este că toți au semnat contract de foster. Toți au dat datele din buletin, au informat cu privire la adresa unde va sta câinele și au venit să îi ia de la centru. Iar apoi, după trecerea perioadei acesteia foarte reci, îi vor aduce înapoi”, ne-a mărturisit Flavia.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii