Web Analytics
scris sâmbătă, 06.08.2022

După un an de scumpiri, se ieftinește RCA

Vești bune pentru șoferi. Prețurile RCA au încetat să mai crească începând cu luna mai, iar din iunie s-a putut observa chiar o scădere, arată datele de vânzări consultate de Economica. Este pentru prima dată când tarifele RCA scad, după ce timp de aproximativ un an au crescut agresiv în contextul problemelor de la City Insurance.
Prețurile medii ale RCA pentru șoferii cu mașini înregistrate pe persoană fizică au încetat să mai crească din luna mai a acestui an și au intrat pe scădere din iunie. Mai precis, dacă în punctul de maxim înregistrat în luna aprilie 2022, prima medie depășea 930 de lei, conform datelor mai multor brokeri, la finalul lunii iunie indicatorul se apropia deja de 900 de lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, există încă o creștere de peste 80%, însă vestea bună este că dinamica ascendentă s-a oprit și primele de asigurare au început chiar să scadă.

După un an de scumpiri, se ieftinește RCA

Citește și: BNR a majorat dobânda cheie la 5,50% pe an. Cea mai mare majorare din ultimii 12 ani


Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat prin intermediul unui comunicat că piața RCA își continuă consolidarea începută în ultima parte a anului trecut. Astfel, în luna februarie 2022, cota de piață a Euroins, cel mai mare jucător de pe piață, a ajuns 35% în luna februarie, față de aproape 38% în ianuarie, în timp ce jucătorii de pe următoarele poziții și-au crescut cotele. Allianz Țiriac a depășit 20,3% în februarie, față de 18,7% în ianuarie, iar Groupama a depășit 19,3% în februarie, față de sub 14,5% în ianuarie. Și societățile Asirom VIG, Grawe și Omniasig VIG rămân cu cote considerabile, în jurul a 8%, la nivelul lunii februarie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...