Web Analytics

După tată, asistenta de la Spitalul Judeţean şi-a pierdut şi mama, răpusă tot de Covid

de | 6.08.2020 13:27 | Dezvăluiri

# Cadru medical la Unitatea de Primiri Urgențe, Mirela Popescu este și ea internată cu Covid la Secția Boli Infecțioase și are și fratele, infectat tot cu coronavirus, la spitalul din Valea Iașului # “Doamne, unde crezi că mai încape încă un doliu…?”, a scris jurnalista Natașa Paraschiv despre drama Mirelei Popescu
Tragedie după tragedie în viața Mirelei Popescu, asistenta de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Argeș. După ce mai întâi i-a murit tatăl, răpus de Covid, sâmbătă, 1 august, s-a dus la ceruri și mama ei, internată tot pentru Covid la Terapie Intensivă de la Spitalul Județean, după ce a fost transferată de la Spitalul Câmpulung. Mirela este și ea infectată cu Covid și internată de două săptămâni la Secția Boli Infecțioase a aceluiași Spital Județean, acolo unde a și primit vestea că i-a murit și cel de-al doilea părinte. Şi fratele Mirelei Popescu e infectat cu Covid și internat la spitalul din Valea Iașului. Surse medicale ne-au spus că asistenta este bine îngrijită și răspunde bine la tratament, însă e depresivă și plânge mult. Colegii și prietenii i-au scris zeci de mesaje de încurajare pe rețeaua de socializare.

Mesajele colegilor pentru Mirela: “Fata asta e o luptătoare. N-a comentat nici măcar când pentru tatăl ei nu s-a găsit un loc în Spitalul Județean”

“Postarea asta o fac cu inima strânsă. Că îi răscolesc și mai tare durerea unei prietene. Îmi cer iertare încă de acum. Dar ea, care ajută la salvarea vieților, în UPU, știu că mă va înțelege, dacă prin postarea asta mai «salvez» măcar un idiot care încă mai crede că virusul ăsta e doar o răceală. Acum 2 săptămâni, la poza ei de profil a apărut fundița de doliu. Tatăl ei, om în putere, s-a stins răpus de virusul ucigaș. Azi nenorocirea a lovit-o din nou. Doamne, unde crezi că mai încape încă un doliu?! Cum să fie lovită așa iar? Nu, nu tatăl a «luat-o» pe mama ei. Tot virusul ăsta nenorocit. Prietena mea e în spital. Luptă și ea. Și fratele ei. Ce luptă e asta, Doamne?! Cum e posibil așa ceva? Fata asta a luptat toată viața ei. A primit lovituri câte nu poate să ducă nimeni. Cum să fie lovită așa din nou? Mă rog pentru tine, draga mea, să-ți dea măcar putere, dacă ți-a luat atât de mult. Măcar atât să-ți dea, puterea de a te întoarce la copiii tăi, de a putea ține în frâu durerea care acum te-a pus la pământ. Iar pe tine, cel care citești acum, să te «lumineze» să-ți pui masca aia, care te poate ajuta. Și să te facă să stai la distanță. Fiindcă TU poți. Ea n-a putut. A trebuit să stea lângă alții, ca tine, care veneau în spital pe bandă rulantă, că au vrut să petreacă și să bea bere la terasă, că acasă nu făcea spumă! Virusul ăsta ucide. Și nu alege. Poate fi oricare dintre noi!”. Asta a scris, duminică, jurnalista Natașa Paraschiv pe pagina personală de facebook, fără a menționa numele asistentei.
# “Multă sănătate, Mirela, sunt fără cuvinte, nu pot să cred că un singur om poate trece prin atâtea încercări într-un timp atât de scurt. Mă doare sufletul și mă rog să-ți dea Dumnezeu putere!”, a scris altcineva.
# „Doamneee… este cumplit. Ce lovitură a primit biata fată (care a stat permanent în linia întâi) și pe care o cunosc și i-am cunoscut părinții!!! Este ceva fără cuvinte d.t.p.d.v. Dumnezeu să o ajute să se întoarcă cu bine acasă la copiii ei, asemenea și pe fratele ei, iar pe mama și tatăl ei Dumnezeu să-i odihnească. Păcat, au fost o familie frumoasă”, este comentariul unei alte prietene apropiate.
# „Și noi suntem oameni… și fata asta nu acuză pe nimeni. Internată fiind, nici nu-și poate conduce părinții la groapă. Nici ea, nici fratele ei, care şi el este internat. N-a comentat nici când pentru tatăl ei nu s-a găsit un loc în Argeș. A murit în 24 la spitalul din Călărași. Aici nu găsesc eu nicio scuză colegilor mei…”, scrie un al utilizator, în mod evident cadru medical.
# „Doamne, ajută ca măcar ea și fratele ei să se vindece. Ea a fost mereu o luptătoare.
Dumnezeu să-i odihnească pe părinți! TREBUIE să se întoarcă acasă, la copii, sănătoasă!”, adaugă un cunoscut al asistentei greu încercate.

Ce spune preotul de la biserica unde tatăl Mirelei era epitrop

Familia Popescu a fost o familie frumoasă… Așa spun toți cei care i-au cunoscut pe părinții Mirelei. Tatăl a fost consilier eparhial și om de bază al Parohiei “Sf. Ierarh Spiridon” din cartierul piteștean Prundu. Preotul paroh Andrei Luțu este vizibil afectat de drama familiei și, în mod special, de dispariția celui care i-a fost sprijin și despre care ne-a spus: „Era un om foarte important în biserică, nelipsit de la biserică”. L-am întrebat pe preot și despre cum s-au desfășurat slujbele de înmormântare a enoriașilor decedați în parohia sa după ce au fost confirmați Covid 19. „Nu am voie să dezvălui lucruri care țin de botez, înmormântare. Conform protocolului, în caz de Coronavirus, familia decedatului îl anunță pe preot, se stabilește ora la care se oficiază slujba, noi mergem împreună cu familia având măști și mănuși obligatoriu, facem sfânta slujbă, potrivit canoanelor, la cimitir, însă. Situația este delicată… Detaliile referitoare la acest caz nu le pot da, ca și slujitor al bisericii, pentru că respectăm dorința familiei. Mortul este adus direct de la spital, eu îl văd un coşciug, nu știu ce este înăuntru. Noi suntem preoți slujitori și atât, nu ne interesează altceva”, a răspuns preotul.

Cum a început drama familiei Popescu

Drama Mirelei Popescu s-a declanșat sâmbătă seara, pe 11 iulie, după ce asistenta s-a întors dintr-un pelerinaj mânăstiresc la mormântul lui Arsenie Boca, unde fusese împreună cu câteva colege de la Urgențe. La întoarcere, și-a găsit tatăl, epitrop la biserica din Prundu, cu febră. L-a îngrijit chiar ea, la UPU, pentru că era de gardă în acea seară. La fel și pe mama ei. Marți, bătrânul a fost transferat la spitalul din Călărași (tocmai acolo s-a mai găsit un loc la Terapie Intensivă), unde s-a și stins. După înmormântarea tatălui, Mirela a început să se simtă rău. A fost confirmată pozitiv și internată la Spitalul Județean, apoi transferată la Boli Infecțioase, unde se află și acum. Mama ei a fost internată mai întâi la Câmpulung, apoi, pentru că starea i s-a agravat, adusă la ATI la Pitești. Nu a aflat că soțul îi murise și întreba întruna de el. A murit și ea sâmbătă, 1 august. Fratele asistentei este internat și el la Valea Iașului.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Cine a scris articolul nu s-a informat bine,fratele ei a ieșit din spital de aproape 2 săptămânii iar ea e acasă de duminică ,toate testele i-au ieșit negativ!!

  2. Pt o corecta informare : pacientii care au plecat la ” asa zisa sectie de suport ATI CARACAL” ( NU Calarasi !!! ) au murit cu totii !! In timp ce sectia ATI a Spitalului Judetean nu primea bolnavi grav cu Covid. Toti care au ajuns la CARACAL au murit !!! Cine raspunde pt mortii astia ??!!! De ce sectia ATI a spitalului jedetean statea goala si spitalul trimitea bolnavii grav tocmai la…CARACAL ????!!!

Ultimele articole