După o operaţie reuşită, omorât în spital de o infecţie

de | 8.03.2017 09:37 | Actualitate

decedat boteni

Dramă într-o familie din comuna Boteni! După ce a căzut din căruţă, Aurelian Iosifescu, de 47 de ani, a suferit un traumatism la coloana cervicală şi a fost dus pe 16 ianuarie la Bucureşti, la Spitalul Bagdasar Arseni, pentru operaţie. Trei zile mai târziu operaţia a reuşit, iar bărbatul era sigur că se va întoarce repede acasă. Dar, la câteva zile, au apărut problemele.

Soţia pacientului, care i-a stat tot timpul alături,consideră că operatia la coloană a decurs foarte bine şi părea că recuperarea va fi rapidă. Însă, după câteva zile, pacientul a facut febră mare, semn al unei infecţii masive. Timp de cinci săptămîni a avut doar două zile în care temperatura corpului a fost una normală.

În luna februarie a anului curent, cu puţin înainte de a muri, medicii au anunţat familia că Aurelian Iosifescu a făcut şoc septic. Pe data de 19 februarie, bărbatul a decedat. În urma autopsiei, medicul legist a stabilit că pacientul a decedat de „megacolon toxic“, precizând în document infecţia cu clostridium difficil, o infecţie nozocomială des întâlnită în spitale.

Rudele bărbatului susţin că omul nu a murit din cauza accidentului suferit, ci din pricina unei infecţii nozocomiale căpătate în spital. Familia îndurerată s-ar lupta cu spitalul în instanță, dar nu are bani de avocat.

Conform Pro TV.ro, acesta este al doilea deces din ultimele luni cauzat de o infecţie post operatorie la spitalul Bagdasar Arseni. Reprezentanţii spitalului nu au formulat înca un punct de vedere oficial dar inspectorii sanitari sunt în control la această unitate.

(sursa foto: captură Pro TV)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole