Web Analytics

După cumpărarea grajdurilor din Câmpulung, firma familiei Ruşanu a ajuns în instanţă

de | 12.03.2014 18:25 | Actualitate

După cumpărarea unei părţi a fermei agrozootehnice de pe dealul Creţişoara, din Câmpulung, bunuri care au aparţinut fostei Cooperative Agricole de Producţie, firma familiei Ruşanu, Internaţional SA Sinaia, a avut surpriza să constate că garantarea evicţiunii precizată în contractul de vânzare-cumpărare are de suferit. Astfel că a fost nevoită să se adreseze instanţei de judecată pentru a-şi putea exercita fără probleme dreptul de proprietate obţinut de la Obştea Agricolă Câmpulung SRL (continuatoarea CAP Câmpulung).
Procesul declanşat în anul 2010, la trei ani de la preluarea grajdurilor fermei agrozootehnice, i-a avut ca pârâţi pe moştenitorii unei persoane căreia i se reconstituise dreptul de proprietate în aceeaşi zonă. Deloc de neglijat este faptul că din Comisia Municipală Câmpulung de Aplicare a Legii nr. 18/1991 făcea parte şi a semnat procesul-verbal de punere în posesie o persoană care s-a aflat şi printre membrii Societăţii Agricole Obştea, ulterior Obştea Agricolă Câmpulung SRL sau SA. Judecătoria a dat câştig de cauză firmei condusă de către soţia lui Dan Radu Ruşanu, astfel că s-a ajuns la recurs. La începutul anului 2012, pârâţii au pierdut, astfel că acum nu mai au decât eventuala posibilitate de a folosi o cale extraordinară de atac.
Cazul nu a făcut altceva decât să scoată în evidenţă, din nou, suspiciunile care planează asupra modului în care au fost preluate şi înstrăinate bunurile CAP Câmpulung. Din cele şapte obiective care erau deţinute de Cooperativa Agricolă de Producţie, niciunul nu a fost vândut fără probleme de către Obştea Câmpulung, societate agricolă, societate pe acţiuni sau cu răspundere limitată. Astfel, chiar în timpul derulării procedurii insolvenţei în care s-a aflat societatea deţinătoare a activelor CAP, a fost înstrăinat un bun imobil fără acceptul instanţei şi al administratorului judiciar. Povestea lichidării CAP-ului conţine destule exemple de acest fel.

Un chiriaş rău de plată

Problemele lui Internaţional SA au fost mai multe. În 2009 a închiriat o parte din bunurile cumpărate de la Obştea Agricolă (au făcut obiectul tranzacţiei o suprafaţă de teren de 14.073 mp, sediul fermei, o magazie de furaje şi trei grajduri), dar în scurt timp a ajuns în situaţia de a soma chiriaşul, punându-i în vedere faptul că neplata chiriei şi o întârziere mai mare de şase luni pot duce la rezilierea contractului.

Buta Gheorghe este pe hârtie!

Referitor la faptul că unele articole de presă care îl vizează pe Dan Radu Ruşanu au comentarii legate de o posibilă relaţie cu familia fostului preşedinte al ASF, Gheorghe Buta, şef de birou în cadrul Serviciului Fiscal Municipal Câmpulung Muscel, ne-a declarat că este exclusă conexiunea. Într-un act din dosarul în care Internaţional SA a revendicat dreptul de proprietate afectat de moştenitorii celui pus în posesie de Primărie, apare un anume Buta Gheorghe ca reprezentant al firmei familiei Ruşanu. Poate fi coincidenţă de nume, poate fi vorba de persoana precizată în comentarii – punctul de vedere al şefului de la Fisc este cel precizat anterior. În legătură cu acest subiect am încercat să obţinem precizări şi din partea Internaţional SA, dar încă nu am primit niciun răspuns.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii